Την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε η Αρέτα Κονόμη. Η 32χρονη, που τίμησε όλα αυτά τα χρόνια τα χρώματα του Ολυμπιακού και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία στο ελληνικό βόλεϊ, αποφάσισε να βάλει τέλος στην σπουδαία της καριέρα. Σε δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα του συλλόγου, η Αρέτα Κονόμη τόνισε ότι θα παραμείνει δίπλα στην ομάδα και θα την χειροκροτεί από την κερκίδα, με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό να την ευχαριστεί για την προσφορά της στην ομάδα.

«Για πάντα εδώ. Ένα standing ovation για την Αρέτα Κονόμη είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε μια μεγάλη αθλήτρια, η οποία με τη σειρά της αγάπησε ανιδιοτελώς τον Ολυμπιακό και τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα όλα αυτά τα χρόνια. Με την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αφήνει μεγάλο κενό στο άθλημα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι το ήθος της θα της επιτρέψει να διακριθεί σε άλλους τομείς της ζωής. Αρέτα ψυχάρα Ολυμπιακάρα, σε ευχαριστούμε για όλα», ανέφεραν οι Ερυθρόλευκοι.

Αναλυτικά η δήλωση της Κονόμη:

«Ποτέ δεν μου άρεσαν οι αποχαιρετισμοί. Ήρθε όμως η πιο δύσκολη ώρα μετά από τόσα χρόνια να χαιρετήσω την ομάδα που τόσο έχω αγαπήσει. Φεύγω σίγουρα γεμάτη και πολύ «πλουσιότερη» από αμέτρητες όμορφες αναμνήσεις, επιτυχίες, χαρές όμως και λύπες αλλά κυρίως γεμάτη από φιλίες ζωής και ανθρώπους που δεθήκαμε και τους θεωρώ πλέον οικογένεια!

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους προπονητές και το επιτελείο που συνεργάστηκα και ο καθένας του συνέβαλε στο να με κάνει καλύτερη αθλήτρια και άνθρωπο! Ευχαριστώ τις φανταστικές συμπαίκτριες, Ελληνίδες και ξένες που είχα όλα αυτά τα χρόνια και ΜΑΖΙ έχουμε κλάψει, γελάσει, πονέσει, πανηγυρίσει όλους αυτούς τους τίτλους, και που χωρίς αυτές τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Δεν θα πω ονόματα γιατί ξέρετε ποιες είστε και εσάς σας αγαπάω ΛΙΓΟ παραπάνω!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νίκο Κατσιούρα που ήταν πάντα εκεί και τα έκανε όλα να φαίνονται δεδομένα και ευκολότερα, ενώ φυσικά δεν ήταν!

Τέλος δεν μπορώ να μην αναφερθώ και σε όλους τους ανθρώπους της διοίκησης και προσωπικά στον κ. Κουντούρη που πάντα ήταν εκεί και που πάντα πίστευαν σε εμάς καθώς και στον κόσμο του Ολυμπιακού που μας έχει αγαπήσει και μας στηρίζει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο! Αυτή η ομάδα αξίζει πολλά και ακόμα παραπάνω!!!

Κάνω λοιπόν μια νέα αρχή και ανοίγονται νέοι ορίζοντες για μένα, όμως πάντα θα είμαι κοντά να στηρίζω και να χειροκροτώ αυτή την ομάδα αλλά πλέον από την κερκίδα.

Θα τα λέμε συχνά…».