Με εμβόλιο της Moderna ή της BioNTech/Pfizer θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όσων είναι κάτω των 60 ετών και έχουν ήδη λάβει την α’ δόση του εμβολίου της AstraZeneca, αποφάσισαν νωρίτερα απόψε το ομοσπονδιακό και τα κρατιδιακά υπουργεία Υγείας, ακολουθώντας οδηγία της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko).

«Καλή προστασία»

Η Γερμανία πριν δύο εβδομάδες αποφάσισε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται πλέον σε άτομα άνω των 60 ετών, ωστόσο εκκρεμούσε η απάντηση στο ερώτημα πώς θα ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση των 2,2 εκατομμυρίων ατόμων αυτής της ηλικιακής κατηγορίας που είχαν ήδη εμβολιαστεί.

Η λύση συνιστά «καλή προστασία για τους ανθρώπους», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Υγείας και υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ μετά το τέλος της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής της Stiko Τόμας Μέρτενς.

Δώδεκα εβδομάδες μετά

Ο δεύτερος εμβολιασμός με εμβόλιο τύπου m-RNA θα γίνεται δώδεκα εβδομάδες μετά τον πρώτο, διευκρινίστηκε, ενώ προβλέπονται ορισμένες εξαιρέσεις, στις οποίες θα επιτρέπεται ο εμβολιασμός εκ νέου με AstraZeneca.

Πηγή: ΑΠΕ