Διασώστες απεγκλώβισαν ένα βουδιστή μοναχό από πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη, στην οποία είχε μπει πριν από τέσσερις ημέρες προκειμένου να διαλογιστεί.

Ο μοναχός, ο 46χρονος Πρα Ατζάρν Μανάς, μπήκε το Σάββατο στη σπηλιά που βρίσκεται στην επαρχία Πιτσάνουλοκ. Όμως, την επόμενη ημέρα έπληξε την περιοχή σφοδρή καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η σπηλιά, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο 46χρονος πηγαίνει κάθε χρόνο στη σπηλιά για να κάνει διαλογισμό και όταν δεν επέστρεψε έπειτα από τη σφοδρή καταιγίδα, οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν τις αρχές. Οι έρευνες ξεκίνησαν την Τρίτη, αλλά έπρεπε να διακοπούν, εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού.

Οι διασώστες ανησυχούσαν επειδή δεν είχαν επαφή με τον μοναχό και στο σημείο που βρισκόταν μπορούσαν να φτάσουν μόνο δύτες. Φοβούνταν ότι μπορεί να ήταν εξαντλημένος ή αναίσθητος, επειδή είχε μείνει χωρίς τροφή.

Τελικά σήμερα, Τετάρτη- αφού σταμάτησε να βρέχει στην περιοχή- μία ομάδα 17 δυτών κατάφερε να φτάσει στο σημείο που ήταν ο μοναχός και να τον απεγκλωβίσουν. Το περιστατικό επανέφερε στη μνήμη την περιπέτεια που είχαν ζήσει 12 ανήλικοι και ο προπονητής τους το 2018, όταν εγκλωβίστηκαν για μέρες σε πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη.