Μαγκιά είναι να ζητήσει εδώ και τώρα εκλογές ο Τσίπρας. Οχι να κάνει αντιπολίτευση με troll

0
3

Διαβάζοντας κάποιος όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, θα έλεγε ότι έχουμε μια χώρα σε ακυβερνησία.

Ότι έχουμε ένα πλοίο που βρίσκεται σε μια θύελλα, σε μια φουρουνιασμένη θάλασσα και ο καπετάνιος είναι φευγάτος. Ανύπαρκτος, είτε γιατί είναι αδύναμος να κουμαντάρει το σκάφος είτε γιατί την κοπάνησε από το πηδάλιο.

«Τούτη την κρίσιμη ώρα, η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», είπε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο».

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά ολομέτωπη επίθεση καθώς μια σειρά από θέματα που είναι στην επικαιρότητα (αλλά και άλλα που γεννούν τα υπόγεια της Κουμουνδούρου) της δίνουν το πάτημα να το κάνει.

Κι έχουν δίκιο, άλλωστε, στον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν την κυβέρνηση για υποθέσεις όπως αυτή του Φουρθιώτη ή μια προβληματική επικοινωνιακή διαχείριση των τελευταίων ημερών γύρω από την πανδημία.

Καλά κάνει άλλωστε η αξιωματική αντιπολίτευση να ανεβάζει τους τόνους, να ασκεί κριτική, να θίγει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Αρκεί, βεβαίως να καταθέτει και προτάσεις κι όχι να αναλώνει την επίθεσή της σε επικοινωνιακές φούσκες και σε πολιτικά παιχνιδάκια που έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν.

Μας είπε επίσης ο κ. Τσίπρας ότι η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη και για να ενισχύσει αυτή τη θέση του ανέφερε μια σειρά από περιπτώσεις οι οποίες, όμως, κινούνται μεταξύ fake news και τρολαρίσματος.

Διότι π.χ. δεν είναι δυνατόν ένας πρώην πρωθυπουργός που θέλει να ξανακυβερνήσει τη χώρα, να βγαίνει χωρίς στοιχεία και να μιλά για απευθείας αναθέσεις.

Ούτε μπορεί π.χ. να επιτίθεται στον κάθε Φουρθιώτη κατηγορώντας τον για διάφορα σκάνδαλα χωρίς να έχει στοιχεία, χαρτιά, έγγραφα που να το αποδεικνύουν.

Άλλο να κάνεις πολιτική κριτική και να λες στην κυβέρνηση «πώς συναλλάσσεστε με τον Φουρθιώτη ισότιμα και δεν έχετε ελέγξει το ποιόν του», κι άλλο να χαρακτηρίζεις κάποιον «άνθρωπο του υποκόσμου και νονό» χωρίς να μπορείς να το αποδείξεις.

Άλλο να λες στην κυβέρνηση «κάνετε αναθέσεις και δεν ελέγχεστε από πουθενά κι άλλο να δολοφονείς χαρακτήρες και να σπιλώνει ανθρώπους χωρίς στοιχεία.

Περιμένουμε άλλωστε να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες διάφορων μεγαλόσχημων του ΣΥΡΙΖΑ περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη για τις προμήθειες υλικών εν μέσω πανδημίας.

Εδώ και μήνες φωνάζουν, εδώ και μήνες ουρλιάζουν και ζητούν παραιτήσεις, όμως, ούτε ένας από αυτούς δεν έχει πάει στον εισαγγελέα.

Διότι άλλο το σκάνδαλο, άλλο η σκανδαλολογία. Άλλο η κριτική, άλλο η δολοφονία χαρακτήρων.

Μαθήματα και παθήματα

Δεν έμαθε το μάθημά του ο κ. Τσίπρας με την υπόθεση του Ριχάρδου; Ως πρωθυπουργός δεν τον εξευτέλισε σε πανελλήνια μετάδοση από το βήμα της Βουλής και τελικά ο Ριχάρδος είναι αθώος;

Δεν έχει δικαίωμα ο γνωστός σε όλους μας πωλητής χρυσού να τραβήξει μια μήνυση στον Τσίπρα και να του απαιτήσει 2 εκατομμύρια χαλαρά;

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τα ίδια λάθη. Λάθη που έκανε όταν ήταν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει πρωθυπουργός, λάθη που έκανε κι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ποντάρει στον λαϊκισμό, στην εύκολη ατάκα, χρησιμοποιεί γλώσσα των troll, αναπαράγει fake news μόνο και μόνο για να κερδίσει εντυπώσεις.

Αντίθετα, δεν έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για τη χώρα. Δεν έχει καταθέσει ούτε μια σοβαρή πρόταση για την πανδημία.

Υπόσχεται λεφτά που δεν υπάρχουν αρκεί να είναι περισσότερα από αυτά που έχει δώσει η ΝΔ.

Το οικονομικό πρόγραμμα το περιμένουμε εδώ και μήνες και θα το παρουσιάσει σε μία εβδομάδα. Ένα πρόγραμμα που θα έχει ξανά διαγραφή οφειλών και εκατοντάδες δόσεις, ρευστότητα (δηλαδή λεφτόδεντρα) και νέο πτωχευτικό κώδικα.

Λες και δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυνήγησε τον κόσμο με πλειστηριασμούς. Δεν ήταν αυτός που τσάκισε τη μεσαία τάξη και κορόιδεψε όσους πίστεψαν ότι η «σεισάχθεια» είναι δέσμευση κι όχι μια ακόμη πομφόλυγα.

Εν πάση περιπτώσει, είναι γνωστό ότι τα κόμματα όταν είναι στην αντιπολίτευση λένε ό,τι θέλουν αλλά όταν γίνονται κυβέρνηση ξεχνούν όσα υποσχέθηκαν.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας χάνει την ευκαιρία να δείξει ένα πιο αριστερό, πιο φιλολαϊκό και κυρίως πιο οργανωμένο προφίλ. Που θα αφήσει πίσω τα λάθη που τον οδήγησαν σε δεινή ήττα.

Που θα αλλάξει τα κακώς κείμενα του κόμματός του αλλά και τα δικά του.

Που θα μπορέσει να πει την αλήθεια και να την υποστηρίξει, όχι όπως την πρώτη φορά Αριστερά.

Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή αντιπολίτευση, από σοβαρά στελέχη που θα «ξεσκίζουν» την κυβέρνηση κάθε φορά που παρεκκλίνει.

Δεν έχει ανάγκη από troll, από νέες ψεύτικες προσδοκίες, από το φαίνεσθαι, κι όχι από το είναι. Και δυστυχώς, το επαναλαμβάνω, ο κ. Τσίπρας επιλέγει ξανά την λογική της πλατείας, τη λογική της εύκολης αντιπολίτευσης.

Και μια τέτοια τακτική είναι να δείχνει σ’ αυτούς που θέλουν να τον ακολουθήσουν ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη.

Οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και οι «πειραγμένες» άλλα δείχνουν. Και δεν εννοούμε τις 15 ή τις 20 μονάδες διαφορά. Αυτά δεν υπάρχουν.

Εννοούμε την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ. Τον θυμό που έχουν οι πολίτες για τα ψέματα του Τσίπρα.

Αυτά πρέπει να δει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν παρ’ όλα αυτά πιστεύει ότι η χώρα δεν έχει κυβέρνηση μπορεί να κάνει το πιο απλό. Να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και να ζητήσει εκλογές εδώ και τώρα.

Να πείσει τον κόσμο ότι μόνο με εκλογές θα βγούμε από τα αδιέξοδα που βλέπει (μόνο) η Κουμουνδούρου.

Αυτό είναι μαγκιά και πολιτική που δείχνει ότι έχεις κότσια. Όχι η αντιπολίτευση του facebook και του twitter.