Έτοιμα να υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες είναι τα μικρά νησιά της Ελλάδας. Ένα από αυτά είναι και η Χάλκη, η οποία είναι covid free, καθώς όλοι οι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, μια λανθασμένη διατύπωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά προκάλεσε αναστάτωση, μιας και όπως αναφέρθηκε παραπάνω πρόκειται για covid free νησί. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως ο Δήμος Xάλκης εντάσσεται στο «βαθύ κόκκινο» λόγω εμφάνισης 6 ενεργών κρουσμάτων κοροναϊό.

Η απόφαση προκάλεσε ερωτηματικά, με τον δήμαρχο του νησιού να αναγκάζεται να επέμβει ούτως ώστε, μέσα από την ιστοσελίδα «Δημοκρατική της Ρόδου», να ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για «λάθος η απόφαση».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα στο άκουσμα της απόφασης ο δήμαρχος Xάλκης, Aγγελος Φραγκάκης, επικοινώνησε άμεσα με όλους τους αρμόδιους φορείς και τη διοίκηση του Γενικού Nοσοκομείου Pόδου και κατέστησε σαφές ότι προφανώς πρόκειται περί λάθους που θα αποκατασταθεί, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στο νησί.

Μάλιστα, ο ίδιος πιθανολογεί πως πρόκειται για το χωριό «Xάλκη» στον Θεσσαλικό Kάμπο, 15 χλμ νοτίως της Λάρισας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, έλαβε την διαβεβαίωση από τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, ότι στο ΦΕΚ που θα εκδοθεί δεν θα περιλαμβάνεται το νησί της Χάλκης.

Κανένα κρούσμα κοροναϊού στη Χάλκη

Στη Χάλκη ζουν 350 κάτοικοι. Όχι μόνο δεν είχαν κανένα κρούσμα κοροναϊού στο νησί, αλλά πλέον όλοι είναι εμβολιασμένοι, χτίζοντας έτσι ένα τείχος προστασίας τόσο για τους ίδιους όσο και για τους τουρίστες.

Το μικρό νησί που βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Τήλου εκτός από γαλήνη, καταγάλανα νερά και καλό φαγητό προσφέρει τώρα και ασφάλεια.

«Περιμένουμε από δω και μπρος να δούμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής κυβέρνησης στο πότε θα ανοίξει ο τουρισμός και με ποια πρωτόκολλα, εμείς ως νησί είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο μας όπως έγινε και πέρυσι» τονίζει ο δήμαρχος του νησιού.

Τα covid free νησιά της Ελλάδας

Ήδη πολλά από τα νησιά που έχουν λιγότερους από 1.000 κατοίκους έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς τους.

Αυτά είναι τα:

  • Καστελόριζο,
  • Μεγανήσι,
  • Καστός,
  • Θύμαινα,
  • Ψαρά,
  • Κάλαμος,
  • Φούρνοι και
  • Οινούσσες

Την ίδια στιγμή, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει από αύριο, Σάββατο, ο δήμος Χάλκης

ο δήμαρχος τ

Mόλις έγινε γνωστή η απόφαση Xαρδαλιά ότι από αύριο ο Δήμος Xάλκης εντάσσεται στο “βαθύ κόκκινο” λόγω εμφάνισης 6 ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού, ο δήμαρχος Xάλκης κ. Aγγελος Φραγκάκης, αφού επικοινώνησε με όλους τους αρμόδιους φορείς και τη διοίκηση του Γενικού Nοσοκομείου Pόδου, κατέστησε σαφές με δηλώσεις του στη “δημοκρατική” ότι προφανώς πρόκειται περί λάθους που θα αποκατασταθεί καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στο νησί.

Πιθανολογεί δε πως πρόκειται για το χωριό “Xάλκη” στον Θεσσαλικό Kάμπο, 15 χλμ νοτίως της Λάρισας.

Eλαβε εξάλλου την διαβεβαίωση από τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου ότι στο ΦΕΚ που θα εκδοθεί δεν θα περιλαμβάνεται το νησί της Χάλκης.