Μια σημαντική αλλαγή αρχίζει να πραγματοποιείται στον χώρο της μόδας. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει το πραγματικό κόστος της γρήγορης μόδας και της υπερκατανάλωσης της ένδυσης όλο και περισσότεροι- δημιουργοί και καταναλωτές- βάζουν νέες προτεραιότητες όσον αφορά τα ρούχα.

Η βιωσιμότητα, η διαφάνεια και η ηθική είναι σημαντικά κριτήρια στην επιλογή της γκαρνταρόμπας μας. Φυσικά, οργανικά υλικά, σεβασμός για τους ανθρώπους που εργάζονται για να δημιουργήσουν αυτά που αργότερα θα φορέσουμε, άνεση, διαχρονικότητα και πάνω απ’ όλα μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στη φύση και τον άνθρωπο είναι πλέον ζητούμενα.

Ευτυχώς όλο και περισσότερα brands προσπαθούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες. Ένα από αυτά είναι και το «The Upper Hand» που φέρει την υπογραφή της οικογένειας Καρεμπέ.

Με πρωτοβουλία της Τζάκι Σαμούν Καρεμπέ, παγκόσμιας πρωταθλήτριας του σκι και συζύγου του Κριστιάν Καρεμπέ, το «The Upper Hand» δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει απαλά, άνετα και φιλικά προς το περιβάλλον ρούχα που φτιάχνονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Upper Hand (@theupperhand__)

«Η ενεργητική φιλανθρωπική δράση του Κριστιάν σε όλο τον κόσμο ενίσχυσε την επιθυμία μου να βοηθήσω και εγώ με τον τρόπο μου. Ήξερα τότε ότι ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα έκανε τη διαφορά» αναφέρει η ίδια.

«Είχα την ιδέα να δημιουργήσω ένα brand που να απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και να έχει ως βασικό του στόχο να παρέχει βοήθεια. Έχοντας στο νου μου την κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση ενός τέτοιου εγχειρήματος, σε συνδυασμό με το ντιζάιν και την ποιότητα είχα την ιδέα για το The Upper Hand- ένα brand που έχω δημιουργήσει από το μηδέν με τη βοήθεια όλων των συνεργατών που συμμετέχουν σε αυτό το νέο εγχείρημα» συμπληρώνει.

Και φυσικά, τόσο ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, όσο και η σύζυγός του έγιναν… μοντέλα για χάρη της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας πρότασης ρούχων του The Upper Hand.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Upper Hand (@theupperhand__)

Η κουβέντα για την βιωσιμότητα στην μόδα έχει ανοίξει εδώ και πάρα πολύ καιρό, ωστόσο λίγα brands την κάνουν στ’ αλήθεια πράξη και ακόμα πιο λίγα βασίζουν εξ ολοκλήρου την φιλοσοφία τους σε αυτήν.

Η εταιρεία The Upper Hand είναι μία από τις εταιρείες μόδας που πραγματικά νοιάζονται. Τα άνετα και όμορφα ρούχα του brand φτιάχνονται στην Ελλάδα 100%, ενώ απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Upper Hand (@theupperhand__)

Με πρώτη έγνοια το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που, στην περίπτωση της The Upper Hand είναι σχεδόν μηδενικό, τα συγκεκριμένα ρούχα προσπαθούν να πουν και να κάνουν κάτι καλό.

Οι άνθρωποι πίσω από το brand ασχολούνται με την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, χωρίς να ξεχνούν τον πλανήτη, το περιβάλλον.

Έτσι, τα άτομα που εργάζονται για να την δημιουργία και παραγωγή των ενδυμάτων έχουν μια αξιοπρεπή εργασία, ενώ κάθε στάδιο της παραγωγής πραγματοποιείται όσο πιο οικολογικά είναι δυνατόν.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συνεργάζεται με μια βιοτεχνία στην Θεσσαλονίκη, η οποία έχει πιστοποίηση GOTS (Global Organic Textile Standard, δηλαδή Παγκόσμιο Πρότυπο Βιολογικών Προϊόντων Κλωστοϋφαντουργίας). Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται πληρούν περιβαλλοντικά κριτήρια και το τελικό προϊόν φθάνει στον πελάτη χωρίς να έχει γίνει χρήση τοξικών χημικών και φυτοφαρμάκων για να παρασκευαστεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Upper Hand (@theupperhand__)

Για να λάβει την πιστοποίηση GOTS, ο κατασκευαστής πρέπει επίσης να πληροί κοινωνικά κριτήρια, όπως ασφαλείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς μεταξύ άλλων.

Η πιστοποίηση GOTS συνδυάζει όλες τις ηθικές αξίες στις οποίες πιστεύει η The Upper Hand, όπως η οικολογία και οι ασφαλείς συνθήκες εργασίας κατά την παρασκευή.

Εκτός από όλα αυτά, κάθε αγορά ρούχου από την The Upper Hand ωφελεί με ένα συμβολικό ποσό κάποιον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ή ίδρυμα. Δηλαδή με κάθε αγορά κάποιος που έχει ανάγκη βοηθιέται από αυτή τη κίνηση.

Μπορείτε να εξερευνήσετε μόνοι σας το brand εδώ.