Την εγκατάλειψη ενός 44χρονου μετανάστη που υπέφερε επί τρεις μέρες από τους πόνους στο ΚΥΤ της Κω καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, με αποτέλεσμα τον θάνατό του, καθώς όταν επιτέλους οι φύλακες κάλεσαν ασθενοφόρο, οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι ο άνδρας ήταν νεκρός.

Ενδεικτικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο με τις κραυγές πόνου του Macky Diabete που δημοσιεύει η ΚΕΕΡΦΑ, οι οποίες ωστόσο δε στάθηκαν ικανές να ευαισθητοποιήσουν τους υπαλλήλους του κέντρου που άφησαν τον 44χρονο μετανάστη να πεθάνει από περιτονίτιδα, μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας

Η ΚΕΕΡΦΑ στην καταγγελία της αναφέρει:

«Ο κυβερνητικός ρατσισμός δολοφόνησε τον Macky Diabete στο κέντρο κράτησης στην Κω. Δεν πέθανε, δολοφονήθηκε ο Macky Diabate στη Κω γιατί οι ζωές των μαύρων δεν μετράνε για τους αστυνομικούς του Χρυσοχοΐδη στα κέντρα κράτησης. Τρεις μέρες φώναζε και ούρλιαζε από φρικτούς πόνους ο 44χρονος μετανάστης από την Γουινέα, αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο. Έτσι έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας!

«Ο θεσμικός ρατσισμός της ποινικοποίησης της μετανάστευσης και της προσφυγιάς σκοτώνει πλέον απροκάλυπτα. Πριν ένα μήνα, είχαμε τον ομαδικό βασανισμό 15 μεταναστών στο κολαστήριο στο Παρανέστι. Την περασμένη Δευτέρα μετανάστες κατήγγειλαν ότι κόλλησαν πάνω από 25 κοροναϊό στο Α.Τ. Δραπετσώνας αφού οι φύλακες αγνόησαν αιτήματα δύο αρρώστων με πυρετό για τεστ. Μετά τους μετέφεραν όλους στην Αμυγδαλέζα.»

«Το περιστατικό στην Κω θυμίζει το θάνατο του Μοχάμεντ Καμαρά σε Α.Τ. της Αττικής, όταν πάλι οι φύλακες δεν μετέφεραν έγκαιρα τον κρατούμενο σε νοσοκομείο. Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τον άδικο χαμό του Macky Diabete», αναφέρει καταλήγοντας η ΚΕΕΡΦΑ και ζητά το κλείσιμο των «στρατοπέδων θανάτου» και «να μπει τέλος στην αστυνομική βαρβαρότητα».