Έξι νέες καταγγελίες αναμένεται να προστεθούν στη δικογραφία που χειρίζεται η 19η τακτική ανακρίτρια, Παρασκευή Μπότση, και αφορά στις ημέρες και τα έργα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόκειται για νέους μάρτυρες-θύματα που έχουν ήδη προταθεί και αναμένεται να κληθούν από τη δικαστική λειτουργό στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μπαμ στο Ρεπορτάζ», οι έξι νέες καταγγελίες αφορούν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση, απόπειρα βιασμού και αποπλάνησης ανηλίκου.

Οι μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να καταθέσουν εάν και εφόσον κληθούν για να βοηθήσουν στο ανακριτικό έργο. Ιδιαίτερα σημαντική αναμένεται να είναι η μαρτυρία ενός 24χρονου, σήμερα, άνδρα ο οποίος φέρεται να κακοποιήθηκε από τον ηθοποιό (δις) ενώ ήταν σε ηλικία 17 ετών.

Ουσιαστικός μάρτυρας θεωρείται και ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο φέρεται να έζησε πολλά χρόνια δίπλα στον ηθοποιό και να έζησε συγκεκριμένες καταστάσεις με ανήλικα αλλά και προβεβλημένα πρόσωπα (επιχειρηματίες και όχι μόνο) από το χώρο του θεάτρου.

Καταγγελία – γροθιά: «Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος τού άναψαν τα λαμπάκια»

Ένας εκ των μηνυτών επανέφερε στη μνήμη του τα όσα εφιαλτικά φέρεται να έζησε το 1989, σε ηλικία 17,5 ετών, όταν πρωτοσυνάντησε τον προφυλακισμένο, πλέον, σκηνοθέτη.

Η γνωριμία τους πραγματοποιήθηκε, όπως λέει, με στόχο ο ∆ημήτρης Λιγνάδης να μεσολαβήσει στον πατέρα του, Τάσο, με σκοπό ο τότε ανήλικος να περάσει τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

«Τον κάλεσα και κανονίσαμε να βρεθούμε τον Αύγουστο του 1989. Δεν ήθελε να βρεθούμε σε κάποιο δημόσιο χώρο αλλά σε ιδιωτικό μέρος οπότε του είπα να έρθει στο διαμέρισμά μου.

Με το που μπήκαμε στο διαμέρισμά μου και αφού είπαμε κάποιες τυπικές κουβέντες για να σπάσει ο πάγος με ρώτησε αν έχω σεξουαλικές εμπειρίες. Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος του άναψαν τα λαμπάκια» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ηθοποιός τού ζήτησε στη συνέχεια να γδυθεί και στη συνέχεια αποπειράθηκε να τον κακοποιήσει σεξουαλικά. Όταν εκείνος πρόβαλε αντίσταση εκείνος εξοργίστηκε λέγοντάς του: «Εσύ χάνεις… Δεν θα περάσεις τις εξετάσεις».