Πολιτική κόντρα με αφορμή βίντεο – καταγγελία αστυνομικής βίας στο Γαλάτσι

0
9

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι «η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη όπως λέει χαρακτηριστικά αφού σε πρόσφατη ανακοίνωση για το συμβάν, κατέληγε ότι δεν έγινε «καμία επίθεση, κανένας ψεκασμός σε βάρος πεντάχρονου και της μητέρας του».

Όπως αναφέρει στο βίντεο διακρίνονται «ένας άνδρας που προσπαθεί να διαφύγει ενώ κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό, όσο και χτυπήματα “στο σορό” εντός της καφετέριας μπροστά σε ένα μικρό κορίτσι που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την μητέρα του (σύμφωνα με μαρτυρίες)». «Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση μιας δημοκρατικής πολιτείας την επιβολή κυρώσεων σε όποιους εμπλέκονται τόσο στο βίαιο περιστατικό όσο και στην προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας», υπογραμμίζει.

Σε ανάρτηση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης τονίζει «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κατρακυλά. Σήμερα εκτρέπεται δια του εκπροσώπου του. Με μίσος και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Γιατί δεν αντέχει όχι 42, αλλά ούτε μια απλή αλήθεια: η Ελλάδα προχωρά με ηπιότητα, καρτερία και σχέδιο. Ο,τι τους λείπει.»

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετούν μέρα με τη μέρα όλες τις ακροδεξιές πρακτικές. Κι αυτό είναι το μόνο δικό τους ‘σχέδιο’», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει στην ανακοίνωση του ότι «η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη θα μπορούσε να ήταν μια καλή υπενθύμιση της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, αν δεν κακοποιούσε τις λέξεις αλλάζοντας βάναυσα το νόημά τους». Προσθέτει πως «από σήμερα όταν οι πολίτες θα ακούνε για ‘ηπιότητα’ και ‘καρτερία’ θα ξέρουν ότι η κυβέρνηση μίλα για ξύλο, εκφοβισμό και αστυνομική αυθαιρεσία».

Το θέμα σχολίασε και το Μερα25 αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, φέρουν ακέραιη την ευθύνη, τόσο για την συμμοριοποίηση της δράσης αυτών των ομάδων της ΕΛ.ΑΣ., όσο και για την επιχειρούμενη φίμωση πολιτών που καταγγέλλουν την δυσλειτουργία του καθεστώτος Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη».

Το βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα News 24/7 αποτυπώνεται η παρέμβαση της αστυνομίας κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στην περιοχή Λαμπρινής στο Γαλάτσι, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές λήψεις από τη στιγμή της επέμβασης των αστυνομικών στην καφετέρια. Διακρίνονται διαδηλωτές να βρίσκονται έξω από μια καφετέρια, σε έναν πεζόδρομο, την στιγμή που αστυνομικοί των ΜΑΤ φτάνουν και αρχίζουν να κάνουν χρήση χημικών. Σε άλλη λήψη φαίνονται και πάλι τα συγκεκριμένα άτομα να μπαίνουν μέσα στην καφετέρια για να γλιτώσουν, ενώ στην τρίτη λήψη διακρίνεται μία μητέρα που κάθεται σε ένα τραπέζι με το ανήλικο παιδί της, μέσα στην καφετέρια. Σηκώνεται και πηγαίνει σε μια γωνία προς την πόρτα της τουαλέτας για να το προστατέψει όπου εγκλωβίζονται από τα άτομα που μπαίνουν στον χώρο και τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που τους κυνηγάνε με τα γκλοπ.

Η ΕΛΑΣ για το περιστατικό ανέφερε ότι οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά κατά των αστυνομικών ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με κοντάρια και με καρέκλες και τραπέζια. Επίσης πως δεν υπήρξε καμία επίθεση κατά πεντάχρονου όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα.

 

www.ertnews.gr