Ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία και ο δημοσιογράφος αναζητείται . Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, η οποίοι πριν δύο ημέρες είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, γιατί δημοσίευε καταγγελίες πολιτών ότι “βασανίστηκαν” στη ΓΑΔΑ. Η είδηση δεν έχει επειβεβαιωθεί επισήμως, αλλά αυτό ισχυρίζεται ο ίδιος ο δημοσιογράφος με αναρτήσεις του.

Οι καταγγελίες ήταν για κακομεταχείριση πολιτών που συνελήφθησαν μετά τα γνωστά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, που έλειψε να κοστίσουν τη ζωή σε έναν Αστυνομικό της Δίας. Εκτός από το Ντοκουμέντο εξώδικο στάλθηκε και στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε- όπως γράφει το Ντοκουμέντο- γιατί η εφημερίδα του Κώστα Βαβεβάνη δημοσίευσε και αποκάλυψε τα ονόματα των αστυνομικών που υπογράφουν το εξώδικο.

Οπως γράφει ο ίδιος ο δημοσιογράφος “τη νύχτα του Σαββάτου ο Κώστας Βαξεβάνης έμαθε από δημοσιεύματα ότι καταζητείται γιατί οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, γιατί δηλαδή το Documento δημοσίευσε τα ονόματά τους.

Είναι ανήκουστο, να στέλνουν κάποιοι εξώδικο σε εφημερίδα για να δημοσιευθεί, αλλά το όνομα αυτών που το στέλνουν να θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Αν δηλαδή το Documento θεωρούσε πως έπρεπε να αποκαταστήσει τα ονόματα όσων υποτίθεται ότι εθίγησαν, τι θα δημοσίευε; Θα ήταν προσωπικό δεδομένο;”

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.