Η στάση της ΕΕ, σε συνδυασμό με την απότομη άνοδο των λοιμώξεων, έχει δείξει ότι πολλές μεγάλες περιοχές της ηπείρου βυθίστηκαν ξανά σε lockdown την περασμένη εβδομάδα. Η ΕΕ κατηγόρησε για τα προβλήματα του προγράμματος εμβολίων την AstraZeneca ότι δεν παράγει αρκετά εμβόλια .

Η κίνηση αυτή θα καθυστερούσε την εκτόξευση της Βρετανίας, καθώς πολλές από τις προμήθειές προς το Ηνωμένο Βασίλειο προέρχονται από εργοστάσια της ηπείρου.

Εν τω μεταξύ, χθες το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε νέο ρεκόρ εμβολιασμών με 711.156 δόσεις σε 24 ώρες, που σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες έχουν τουλάχιστον λάβει μία δόση εμβολίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε την επιτυχία αυτή στο Twitter: «Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το φανταστικό επίτευγμα. Ας συνεχίσουμε!».

Η εφημερίδα Telegraph εξηγεί ότι η κυβέρνηση προωθεί σχέδια για τη μετακίνηση της πλειοψηφίας της παραγωγής εμβολίου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να καταστήσει τη Βρετανία αυτάρκη μειώνοντας τον κίνδυνο από άλλες χώρες να διαταράξουν την ανάπτυξη.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

www.ertnews.gr