Ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον ευχαριστεί του Αμερικανούς πολίτες για τις “επιστολές συγγνώμης”

“Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών που έστειλαν επιστολές στην Πρεσβεία για την υποστήριξη της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν τη διαφωνία τους και ζήτησαν συγγνώμη για τις κακές δηλώσεις για τη Ρωσική Ομοσπονδία που έγιναν πρόσφατα από την Ουάσινγκτον “. Αυτό ανέφερε ο Αντόνοφ σε ανάρτηση του στην σελίδα της ρωσικής πρεσβείας στο Facebook.

«Με συγκινεί βαθιά η φροντίδα και η ενεργή θέση των απλών Αμερικανών που κατανοούν ότι ο διάλογος μεταξύ των χωρών μας πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ισότητα. Αυτή η προσέγγιση των πολιτών των ΗΠΑ δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα ομαλοποίησης των δεσμών μεταξύ των λαών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα κράτη είναι ακόμα εκεί ». Ο Ρώσος πρέσβης εξέφρασε την ελπίδα του πως η αμερικανική διοίκηση θα ακούσει τις φωνές των ψηφοφόρων και θα διακόψει την πορεία της που ως στόχο έχει την περαιτέρω καταστροφή των ήδη υπερβολικά επιβαρυμένων σχέσεων”.

Υπενθυμίζουμε πως σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την Τετάρτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ότι η ρωσική ηγεσία θα πρέπει να «πληρώσει ένα τίμημα» για την υποτιθέμενη παρέμβαση της Μόσχας στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές. Επιπλέον, ο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά, όταν ρωτήθηκε για τον αν θεωρεί τον Πούτιν ως «δολοφόνο».

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχχιλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr