Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Κ.Μπακογιάννη και Ε. Ιμάμογλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Οι δύο δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων Ελλάδας και Τουρκίας πέρασαν το πρωί το κατώφλι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έγιναν δεκτοί στο χώρο του Ευγενιδείου Ιδρύματος. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τους υποδέχθηκε πολύ θερμά. Σημείωσε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο πάντοτε αισθάνεται ότι είναι μια γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών, μια γέφυρα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης για την ευτυχία των κατοίκων και των δύο πόλεων, και των δύο χωρών.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι η κοινή παρουσία στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα γεμάτο συμβολισμούς. Σημείωσε, επίσης, ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο είναι κιβωτός αγάπης και ελπίδας για όλους.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως είπε ότι είναι εξαιρετική τιμή να ξεκινάει τη μέρα του ενώπιον του Πατριάρχη.

Θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας την ιστορική ευθύνη και να χτίσουμε μια ωραία γέφυρα ειρήνης Αθήνας – Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, επισημαίνοντας ότι προσβλέπει σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Στη συνέχεια, οι δύο δήμαρχοι μετέβησαν στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, όπου θα υπογράψουν «μνημόνιο κατανόησης».

Ανταπόκριση από την Τουρκία: Αριάνα Φερεντίνου

www.ertnews.gr