“Οι δυνάμεις και τα μέσα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αρχίσει να παρακολουθούν τις ενέργειες του καταδρομικού του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού , το οποίο εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 19 Μαρτίου 2021” σημειώνει η ανακοίνωση.

“Εμείς φυσικά, πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πάντα είμαστε έτοιμοι και για τα χειρότερα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νέος Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και την ασαφή αντίδραση των ΗΠΑ στην πρόταση του Ρώσου προέδρου να γίνει απευθείας συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «οι παρατηρητές και οι αναλυτές βγάζουν το ψωμί τους με το να κάνουν τέτοιες προγνώσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δήλωση Μπαιντεν ότι, δήλωση που πυροδότησε και την νέα αντιπαράθεση ήταν μια απολύτως συνειδητή επιλογή του νέου προέδρου ο οποίος ήθελε να δείξει τα δόντια του στον Ρώσο ομόλογο του και να στείλει το πιο καθαρό μήνυμα ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Μόσχα-Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr