Διαβάστε επίσης

Το παιδί είχε μεταφερθεί το απόγευμα της Τετάρτης, χωρίς ζωτικές λειτουργίες, στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες για περισσότερες από δυόμιση ώρες να το επαναφέρουν στη ζωή. Τελικά, ενώ ήταν σε εξέλιξη η τυπική διαδικασία πιστοποίησης του θανάτου του, το καρδιογράφημα έδειξε ότι ο μικρός είχε παλμό και άρχισαν εκ νέου οι απέλπιδες προσπάθειες από τους γιατρούς να τον κρατήσουν στη ζωή.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ και το ΠΑΓΝΗ ενώ ξεκίνησε η διακομιδή του με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, συνοδεία παιδιάτρου, στο Ηράκλειο.
Παράλληλα ξεκίνησε η κινητή μονάδα και γιατρός του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο,. Στα μισά της διαδρομής ο μικρός μεταφέρθηκε στην κινητή μονάδα, διασωληνώθηκε και λίγη ώρα αργότερα εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, σε υποθερμία και μυδρίαση.

Διαβάστε επίσης

Παρά την μηχανική υποστήριξη που του παρασχέθηκε με όλα τα μέσα, η ανταόκρισή του ήταν φτωχή και η πρόγνωση κακή. Οι γονείς του που απααρηγόρητοι ήταν στο νοσοκομείο ήταν ενήμεροι για την βαριά κατάσταση του δίχρονου, που ενώ έδινε την απέλπιδα μάχη να κρατηθεί στη ζωή αεροβαπτίσθηκε, παίρνοντας το όνομα με το οποίο τον φώναζαν, Ζαχαρίας.

www.ertnews.gr