Προθεσμία μέχρι τις 19 Απριλίου έχουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν μήνυμα από την ΑΑΔΕ για να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις covid της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του TAXIS, ο ιδιοκτήτης κλικάρει την επιλογή ακίνητα, στη συνέχεια επιλέγει τις δηλώσεις covid και αμέσως μετά εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς του κωδικούς. Εκεί, ενημερώνεται για την πορεία των δηλώσεων που έχει υποβάλει και για τυχόν λάθη που έχουν γίνει αιτία να απορριφθεί η δήλωσή του.

“Οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται για δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί, για συμψηφισμούς ή πίστωση χρημάτων και για οφειλές αποζημιώσεων”, επισημαίνει ο Ηλίας Χατζηγεωργίου, φοροτεχνικός.

Μετά τη διόρθωση των λαθών θα γίνει επαναξιολόγηση της αίτησης, με στόχο την αποζημίωση των ιδιοκτητών εντός του Απριλίου. Το αργότερο έως τη Δευτέρα, ξεκινά η πίστωση των αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια του Ιανουαρίου.

“Είδαμε μία εξαιρετική πλατφόρμα με ενημέρωση για τις δηλώσεις, αλλά δεν είδαμε τα χρήματα”, δήλωσε ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Μέχρι τις 12 Απριλίου, εξάλλου, έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν τις μισθώσεις που έχουν λήξει μέχρι τις 12 Ιουνίου του 2020, διαφορετικά θα θεωρούνται ενεργές.

Ρεπορτάζ: ‘Ακης Αθανασόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr