Για την επέτειο αυτή, κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλη την Περιφέρεια της Lombardia, όπου σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Draghi έφτασε στο Bergamo για να αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα της πανδημίας.

Συγκίνηση και μήνυμα ελπίδας από τον Draghi

Το οδοιπορικό του ξεκίνησε στις 11 τοπική ώρα στο νεκροταφείο της πόλης, όπου και κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των θυμάτων. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Parco della Trucca όπου εγκαινίασε το Bosco della Memoria, δηλαδή το Δάσος των Αναμνήσεων, στο οποίο και θα φυτευτούν συνολικά 850 δέντρα εις μνήμην των θυμάτων της πανδημίας του Bergamo, στην πόλη που θρήνησε επισήμως 3400 θύματα ακόμη κι αν αυτά εκτιμάται ότι υπερέβησαν τις 6000.

Εδώ ο Draghi φύτεψε συμβολικά μια φιλύρα αφού πρώτα απηύθυνε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Εν μέσω συγκίνησης των παρευρισκομένων, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «το Κράτος είναι και θα είναι εδώ» και αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία είπε πως «θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και τους ίδιους στόχους, όποια και αν είναι η απόφαση του ΕΟΦ».

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr