«Η συχνότητα των περιστατικών συνεχίζει την ανοδική τάση της και μετακινείται προς ανατολάς. Βρισκόμαστε στην τρίτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου των κρουσμάτων» στην περιφέρεια της Ευρώπης, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.

Στην περιφέρεια οι αντιθέσεις ως πρός τον ρυθμό εμβολιασμού, ξεκινούν με ποσοστό 1% και φτάνουν στο 50% του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί στο Ισραήλ.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca πρέπει να συνεχιστεί, για να σωθούν ζωές»

Τα οφέλη από το εμβόλιο της κατά της Covid-19 υπερβαίνουν κατά πολύ οποιουσδήποτε κινδύνους, επανέλαβε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ, αναφέροντας ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ερευνούν ένα μικρό αριθμό περιπτώσεων αιματικών θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί και οδήγησαν τις κυβερνήσεις μερικών χωρών της ΕΕ να αναστείλουν τη χρήση.

«Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε αν μερικές ή όλες οι περιπτώσεις προκλήθηκαν από το εμβόλιο ή από άλλους συμπτωματικούς παράγοντες», δήλωσε ο Κλούγκε προσθέτοντας: «Η χρήση του θα πρέπει να συνεχιστεί, για να σωθούν ζωές».

www.ertnews.gr