Ολόκληρα χωριά  τότε ισοπεδώθηκαν και πάνω από 230.000 άνθρωποι σε 14 χώρες έχασαν τη ζωή τους από τα κύματα ύψους 17,4 μέτρων που έπληξαν παράκτιες περιοχές στην Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία, την Ταϊλάνδη και εννέα άλλες χώρες.

Μέσα στην  καταστροφή αυτή, που έχει καταγραφεί ως η 6η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή, ο  Abrip Asep, βρέθηκε το 2009 να περιπλανιέται στην περιοχή Banda Aceh και εισήχθη σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά του αλλά και την κατάσταση της υγείας του, αναφέρει η Coconuts Jakarta.

Η Aceh ήταν η περιοχή που επλήγη περισσότερο από το τσουνάμι, με 170.000 νεκρούς και 38.000 αγνοούμενους.

Οι τοπικές Αρχές άρχισαν να υποψιάζονται ότι ο ασθενής είναι ο αγνοούμενος αστυνομικός όταν συγγενής του, είδε στα κοινωνικά δίκτυα την φωτογραφία του, μαζί με μια παλαιότερη στην οποία φορούσε τη στολή αστυνομικού.

Αποφάσισαν δε, να κάνουν  διάφορες εξετάσεις αναγνώρισης, όπως DNA τεστ και ανάλυση δακτυλικών αποτυπωμάτων, προκειμένου να ταυτοποιηθεί.

O Asep έχει πλέον επανενωθεί με την οικογένεια του, που ζει στη Δυτική Ιάβα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, 16χρόνια μετά, από την φονικότερη καταστροφή που σημειώθηκε στον πλανήτη.

www.ertnews.gr