Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον κάνει λόγο για απειλή κατάρρευσης των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ

Με ανάρτησή της στην σελίδα της στο Facebook η Ρωσική Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον υποστήριξε πως ορισμένες επιθετικές δηλώσεις ανώτατων αμερικανών αξιωματούχων, . Τονίζει ότι η τρέχουσα κατάσταση υπήρξε αποτέλεσμα της σκόπιμης πολιτικής της Ουάσιγκτον, η οποία τα τελευταία χρόνια, στην πραγματικότητα, οδήγησε τη διμερή συνεργασία σε αδιέξοδο.

Η Ρωσική Πρεσβεία που ουσιαστικά στο διαδικτυακό σχόλιό της φωτογράφισε τον νυν Αμερικανό πρόεδρο, επισημαίνει πως: “Η μη εποικοδομητική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι της χώρας μας δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ρωσίας ούτε των ΗΠΑ και ορισμένες απερίσκεπτες δηλώσεις ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ αποτελούν απειλή απόλυτης κατάρρευσης των διμερών σχέσεων, οι οποίες είναι ήδη υπερβολικά αντιφατικές “. Παράληλα επισημαίνεται πως η Ρωσική Πρεσβεία, τάσσεται υπέρ της διενέργειας διαλόγου με τις ΗΠΑ καθώς και οι δυο χώρες είναι μλελη του ΣΑ του ΟΗΕ και φέρουν ειδική ευθύνη για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. κλείνει με την εποισήμανση πως “η ρωσική πλευρά είναι πεπεισμένη πως οι καλοί και ρεαλιστικοί δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι προς το συμφέρον των χωρών μας και της διεθνούς κοινότητας»

Υπενθυμίζουμε πως την Παρασκευή, ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Αντόλι Αντόνοφ θα πεταξεί προς τη Μόσχα, ύστερα από την ανάκλησή του που αποφάσισε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε πρόσφατα τον Βλαντιμίρ Πούτιν  “δολοφόνο”  σε, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες  απείλησαν με νέες κυρώσεις  στη διαμάχη σχετικά με τη δηλητηρίαση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

www.ertnews.gr