Ηράκλειο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την υγεία του 3χρονου – Έγινε αεροβάπτιση

Όπως σημειώνεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο, «παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή».

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Ο ασθενής, 3 ετών, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων, όπου διεκομίσθηκε ώρα 21.30 σε υποθερμία (28ο C) και σε μυδρίαση.

Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία). Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή.

Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση».

Αεροβάπτιση

Έξω από τη ΜΕΘ Παίδων βρίσκονται οι γονείς και στενοί συγγενείς του 3χρονου αγοριού με τις σκηνές να είναι συγκλονιστικές. Οι γονείς μάλιστα αποφάσισαν να γίνει αεροβάπτιση και πήρε το όνομα, Ζαχαρίας.

Ο μικρός το απόγευμα της Τετάρτης ξέφυγε από την προσοχή των δικών και έπεσε σε κομμένο βαρέλι με ασβεστόνερο σε διπλανό σπίτι όπου γινόταν οικοδομικές εργασίες.

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις τους στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου μετά από δίωρη προσπάθεια των γιατρών επανήλθε ισχνή λειτουργία της καρδιάς. Μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, ενώ καθ’ οδόν διασωληνώθηκε από την κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, και εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων.

www.ertnews.gr