Διαδικτυακή συνάντηση ΠΑΜΕ – Ν. Χαρδαλιά

Tέλος το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής: “Απαιτήσαμε να παρθούν μέτρα εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα με οργανωμένο σχέδιο μέτρων, με έλεγχο άμεσα και συχνά:

1. Στις βιομηχανίες τροφίμων σε όλη τη χώρα

2. Στις βιομηχανικές ζώνες (Θριάσιο, Σχιστό, Κορωπί, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ζώνη Περάματος και όπου αλλού υπάρχουν),

3. Στα σούπερ μάρκετ όπου δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι,

Τονίσαμε ότι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία γνωρίζουν τις επιχειρήσεις με ονοματεπώνυμο.

4. Η πλατφόρμα που έχει ανοιχθεί για επιχειρήσεις πάνω από 20 εργαζόμενους να γίνει υποχρεωτική για τους εργοδότες με συχνό έλεγχο, και όχι να είναι στην ατομική ευθύνη του εργαζόμενου.

5. Τώρα μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έλεγχος συχνός

6. Να αξιοποιηθεί η συμβολή ειδικών γιατρών εργασίας για την εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου από την COVID 19 και την υπόδειξη συλλογικών μέτρων πρόληψης, πρόσθετων μέτρων προστασίας εργαζόμενων που εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο λόγω προβλημάτων υγείας, παραμονής εκτός εργασίας εργαζόμενων με συμπτώματα ή με ιστορικό έκθεσης στον κορωνοϊό, καταγραφής της επαγγελματικής νοσηρότητας.

7. Συστηματικά και υποχρεωτικά μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης, με υποχρεωτικά περιοδικά επαναλαμβανόμενα, αξιόπιστα τεστ με ευθύνη του εργοδότη

8. Εκτός των άθλιων συνθηκών ζωής και διαβίωσης των εργατών γης με ευθύνη της εργοδοσίας, το ζήτημα της υγείας τους είναι σημαντικό και πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα, με συχνά τεστ σε όλες τις περιοχές όπου ζουν και εργάζονται.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Να δώσουμε το παρόν στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων που αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις και συνολικά σ΄ όλη τη χώρα”.

www.ertnews.gr