«Δεν πρόκειται να πάει μπροστά ο δημόσιος τομέας χωρίς αξιολόγηση», είπε χαρακτηριστικά η κα Διαμαντοπούλου, ενώ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σημείωσε ότι πάντα η αντιπολίτευση είναι αρνητική και ο υπουργός Παιδείας πάντα έχει την υποστήριξη του πρωθυπουργού, αλλά απαιτείται πιο ευρεία συναίνεση και «να υπάρχει συνολική αποφασιστικότητα για να περάσει κάτι σημαντικό.

Σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού, ανέφερε ότι «η ψηφιακή οργάνωση και ενημέρωση των πολιτών στην Ελλάδα είναι κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στη Γερμανία ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες» και πως «κάναμε ένα μεγάλο βήμα». «Από τα θετικά της πανδημίας είναι η ψηφιακή οργάνωση, όπου κάναμε άλματα», τόνισε η κα Διαμαντοπούλου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η πρόεδρος του Δικτύου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναφέρθηκε στην αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που έχει παρατηρηθεί στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στο ελληνικό meToo, λέγοντας ότι πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου.

www.ertnews.gr