Τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας βρίσκονται χωρίς ρεύμα, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο και κατέρρευσαν τα μισογκρεμισμένα σπίτια που είχαν πληγεί από τον προχθεσινό σεισμό. Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στο Δαμάσι, όπου περισσότερα από 80 σπίτια χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα.

Στα χωριά βρίσκεται κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που μεταφέρει κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ το πρωί της Παρασκευής 5 Μαρτίου μεταβαίνει στην περιοχή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η 1η, 2η, 7η και 8η ΕΜΑΚ, ενώ συστήνουν στους πολίτες λόγω των συνεχόμενων μετασεισμών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” ότι τους ξάφνιασε ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ ωστόσο τον χαρακτήρισε ως μετασεισμό επισημαίνοντας πως σημειώθηκε σε νέο κλάδο του ίδιου ρήγματος. Ανέφερε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην Κεφαλονιά το 2014 όπου μέσα σε διάστημα 10 ημερών είχαν σημειωθεί δύο ισχυροί σεισμοί της τάξεως των 6 Ρίχτερ.

www.ertnews.gr