Σύμφωνα με το ΚΚΕ: “Η εµπλοκή της αστικής τάξης της Ελλάδας στους ανταγωνισµούς εµπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις, σε αιµατηρούς σχεδιασµούς σε βάρος άλλων λαών, ενώ η εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάµεις µετατρέπονται σε όµηρο των ιµπεριαλιστικών πολέµων”.

Όπως αναφέρει για την άσκηση: “Οι αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην άσκηση έχουν αναχωρήσει εδώ και εβδομάδες από τις ΗΠΑ και προωθούνται από λιμάνια και αεροδρόμια της Βόρειας Ευρώπης και της Αλεξανδρούπολης με προορισμό τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Ως σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της «απειλής» της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής!!!

Το στρατηγείο των Αμερικανικών Δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική, έχει συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς της άσκησης για πρώτη φορά τη Θράκη, με νέους, τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Αυτό γίνεται, μετά την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ με την υπογραφή της νέας συμφωνίας της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις με την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ιεραρχεί αυτά τα θέματα αναδεικνύει τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πρωτοστατεί στην οργάνωση κινητοποιήσεων, όπως αυτές που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στις πόλεις της Θράκης από δεκάδες μαζικούς φορείς της περιοχής”.

www.ertnews.gr