Δεν πέφτουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης παρά την ανασκευή του Θοδωρή Δρίτσα, στη δημόσια τοποθέτησή του, ότι η 17 Νοέμβρη δεν έχει τρομοκρατήσει κανέναν.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε πως είναι: “αδιανόητες προσβλητικές, οι δηλώσεις Δρίτσα, με την σιωπή του Τσίπρας αποδέχεται απόψεις”.

Μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, επισήμανε: “Ζητώ συγγνώμη για όσους στεναχώρησα και για όσους λύπησα. Το νόημα των δηλώσεων μου ήταν ότι η τρομοκρατία της 17Ν δεν πέρασε, ότι οι πολίτες δεν φοβήθηκαν”.

“Δολοφονεί για δεύτερη φορά τα θύματα της 17Ν και θα έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του”, δήλωσε μιλώντας στο ACTION 24, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η κυβέρνηση βάζει στο κάδρο της κριτικής, και τον Αλέξη Τσίπρα. Η Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζει ατυχή, τη δήλωση, και αντικρούει τα βέλη περί καθυστερημένης αντίδρασης, παραπέμποντας στις διευκρινίσεις που παρείχε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας.

“Προκλητική η δήλωση Δρίτσα αποτελεί προσβολή για τους δημοκρατικούς θεσμούς το λαό, την ΝΔ τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων”, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στη Βουλή.

“Άλλο αυτό και άλλο ότι οι κρατούμενοι δεν έχουν δικαιώματα. Φτάνει πια με αυτό τον κατήφορο που αντιπροσωπεύει ο κ. Βρούτσης”, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

O βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε: “Έχουμε έναν κατά συρροή δολοφόνο που κινδυνεύει με ολιγωρία να τον κάνετε ήρωα, από την άλλη άστοχη δήλωση Δρίτσα την οποία την ανασκεύασε, πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί”.

Η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στη Βουλή, τόνισε: “το θέμα του Κουφοντίνα έχει τελειώσει και πολιτικά και ηθικά τώρα να γίνεται αποπροσανατολισμός είναι άλλο θέμα”.

“Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά πρέπει να προστατεύσει κοινωνία από τρομοκράτες. Εμείς όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια”, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας.

“Η Κυβέρνηση προσπαθεί να διχάσει το λαό δημιουργώντας συνθήκες παρανομίας”, δήλωσε μιλώντας στη Βουλή ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Χωρίς να έχει κοπάσει ο πολιτικός θόρυβος από τις δηλώσεις Δρίτσα, νέα εστία αντιπαράθεσης δημιουργεί η αποστροφή ακόμη ενός βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε: “Το βασικό είναι ότι αυτή τη στιγμή από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη υπάρχει επιλογή να πεθάνει ο Κουφοντίνας για να αλλάξουν την ατζέντα”.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, δήλωσε: “Δεν δέχομαι ότι οι οπαδοί μας θέλουν να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Εδώ να το ανακαλέσετε. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας οπαδός μας”.

Την ίδια στιγμή η υπεράσπιση Κουφοντίνα κατέθεσε αίτημα για διακοπή της ποινής του πολυϊσοβίτη.

Μιλώντας στο Star Λαμίας η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα, τόνισε πως: “Θα δοκιμάσουμε να καταθέσουμε αίτημα διακοπής ποινής γιατί κινδυνεύει με ανήκεστο βλάβη”.

Οι αρμόδιες αρχές πάντως δεν προβαίνουν στην παραμικρή εκτίμηση αναφορικά με τις πιθανότητες επιτυχούς έκβασης που συγκεντρώνει το συγκεκριμένο αιτήματος.

Εν τω μεταξύ, στο κέντρο της Αθήνας έγινε ακόμη μια πορεία συμπαράστασης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr