Η , σε συνεργασία με την εταιρεία D-ID (Deep Nostalgia) που ειδικεύεται στην αναπαράσταση βίντεο χρησιμοποιώντας βαθιά μάθηση, ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα που μπορεί να μετατρέψει πορτρέτα ανθρώπων σε σύντομες, ρεαλιστικές κινούμενες εικόνες. Σε αυτές τις κινούμενες εικόνες, τα πρόσωπα ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους, γυρίζουν το κεφάλι και χαμογελούν.

Η D-ID σχεδίασε προσαρμοσμένους αλγόριθμους που αναπαράγουν τις κινήσεις των ανθρώπινων προσώπων ψηφιακά, εφαρμόζοντας αυτές τις λεπτές κινήσεις σε φωτογραφίες. Κάθε βίντεο αποτελείται από μια σταθερή ακολουθία κινήσεων και χειρονομιών.

 

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί πρωτότυπα βίντεο, γνωστά και ως «deepfake», το κάνει χρησιμοποιώντας ένα σύστημα μηχανικής μάθησης που ονομάζεται Παραγωγικό Αντιπαλικό Δίκτυο (GAN).  Πρόκειται για τεχνητά βίντεο στα οποία ένας αλγόριθμος, με τη βοήθεια νευρωνικών δικτύων και της τεχνητής νοημοσύνης, «μαθαίνει» τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου και αντικαθιστά το πρόσωπο ενός ανθρώπου με αυτό ενός άλλου. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αρκετά πειστικά και σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν ως ψεύτικα.

Τα βίντεο της Deep Nostalgia διαρκούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα και το υλικό με το οποίο εκπαιδεύτηκε το AI δεν περιλάμβανε ομιλία, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία deepfakes, σύμφωνα με το MyHeritage.

Τα αποτελέσματα μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με την ποιότητα της αρχικής φωτογραφίας και την πόζα του εικονιζόμενου ατόμου. Όταν για παράδειγμα το άτομο κοιτάζει προς την κάμερα, το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο πειστικό, ενώ όταν ο αλγόριθμος πρέπει να δημιουργήσει ψηφιακές πληροφορίες για να απεικονίσει κάτι που δεν υπάρχει στην αρχική εικόνα, όπως δόντια ή αυτιά. Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να δυσκολευτεί να ενσωματώσει ρεαλιστικά αξεσουάρ όπως καπέλα ή γυαλιά, τα οποία μπορεί να κρύβουν τμήματα του προσώπου και του κεφαλιού.

Μπορείτε να δοκιμάστε την νέα λειτουργία .

ΠΗΓΗ:

 

 

 

 

www.ertnews.gr