«Τα στοιχεία αυτά προκαλούν ανησυχία, τόσο σε σχέση με την μεταδοτικότητα, όσο και στην δυνατότητα ανοσοποιητικής αντίδρασης. Για το λόγο αυτό, σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μεταλλάξεων δημιουργούνται κόκκινες ζώνες και πρέπει να περιοριστούν, όσο γίνεται περισσότερο, οι διαπροσωπικές επαφές», υπογράμμισε ο Ρ. Μπρουζαφέρο.

Το τελευταίο 24ωρο, συνολικά πραγματοποιήθηκαν στη χώρα 335.983 διαγνωστικά τεστ, το 5,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Τη Δευτέρα είχαν ανακοινωθεί 13.144 νέες μολύνσεις και 246 θάνατοι.

Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Ιταλίας νοσηλεύονται 38 περισσότεροι ασθενείς με κορονοϊό σε σχέση με τη Δευτέρα, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 458 περισσότεροι.

Όσον αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (3.762) και ακολουθούν η Καμπανία (2.046) και η Εμίλια Ρομάνια (2.040).

Ο  Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα παρουσίασε τα νέα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου. «Η γενική αρχή τους είναι ότι η προστασία της υγείας των πολιτών παραμένει κύριος στόχος και προτεραιότητα, για να μπορέσει να ξαναρχίσει και η οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο Σπεράντσα.

Επιβεβαιώνεται ο διαχωρισμός της χώρας σε λευκές, κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες, ανάλογα με την διάδοση του ιού. Και στο εσωτερικό, όμως, των διαφόρων περιφερειών, μπορεί να υπάρξει περαιτέρω διαχωρισμός των περιοχών, ανάλογα με τα επιδημιολογικά κριτήρια.

Για τα σχολεία, η κυβέρνηση Ντράγκι αποφάσισε ότι στις κόκκινες ζώνες θα υιοθετηθεί η τηλεκπαίδευση για το 100% των μαθητών. Ο Ιταλός υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι διάφορες παραλλαγές του ιού, προκαλούν ουσιαστική ανησυχία.

«Τα μέτρα μας στοχεύουν στον έλεγχο των μολύνσεων, θα κάνουμε καθημερινή αποτίμηση της πορείας των κρουσμάτων. Βρισκόμαστε ακόμη σε μια φάση της επιδημίας, η οποία δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Καλούμε και πάλι όλους τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης και τους περιορισμούς» σημείωσε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

www.ertnews.gr