Το “The Cube”, στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένας χώρος που φιλοξενεί «ψηφιακούς νομάδες» από όλο τον κόσμο. Υπαλλήλους και επιχειρηματίες, που ασχολούνται με τους ψηφιακούς τομείς, δηλαδή χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να δουλέψουν, μακριά από τη βάση τους.

«Βρίσκουν τον χώρο εδώ και το νοικιάζουν με τον μήνα, δηλαδή την θέση εργασίας για έναν μήνα για κάποιες μέρες ή για όσο μείνουν στην Ελλάδα. (…) Για κάποιον για παράδειγμα που έρχεται από τη Νορβηγία που έχει πάρα πολύ κρύο όλο το χρόνο ή έχει ελάχιστο καλοκαίρι, η Αθήνα είναι ένα φοβερό μέρος. Έχει αξιοθέατα, καλό κόσμο, καλή ζωή» ανέφερε ο Σταύρος Μεσσήνης, συνιδρυτής του “The Cube Work Space”.

Η Θεοδώρα Δήμα, έχει διαμορφώσει ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα σε χώρο εργασίας και διαμονής ψηφιακών νομάδων.

«Οι γνωστοί “remote workers” όπως λέγονται, επιλέγουν την Ελλάδα για την τηλεργασία. Γιατί η Ελλάδα έχει τον ήλιο, την θάλασσα και την φιλοξενία πάνω από όλα και δεύτερον έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλέστερος προορισμός» δήλωσε η Θεοδώρα Δήμα, πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομίας διαμοιρασμού.

Έλληνες επαναπατρίζονται και ξένοι ψηφίζουν εργασία στην Ελλάδα δίπλα στον ήλιο, με φόντο τη θάλασσα ή το βουνό.

Όσοι εργαζόμενοι εγκατασταθούν στη χώρα μας και εργάζονται για εταιρείες του εξωτερικού θα πληρώνονται κανονικά από τον εργοδότη τους, αλλά θα φορολογούνται στην Ελλάδα για το μισό εισόδημά τους.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα εισιτήριο για την Ελλάδα, ένας υπολογιστής και μία καλή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

www.ertnews.gr