Μαζί με την κυρία Κοττά άλλες 30 γυναίκες βρέθηκαν ανυποψίαστες σε γάμο με περισσότερους από 73 Ασιάτες εργάτες γης. Η υπόθεση έχει βάθος δεκαετίας με τις καταγγελίες να ξεπερνούν τις 100 και τις έρευνες να στρέφονται σε κύκλωμα εξασφάλισης δικαιώματος παραμονής στη χώρα σε αλλοδαπούς.

Η κυρία Κοττά ανακάλυψε τη δεινή της θέση όταν πήγε να υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό της και τότε βρέθηκε τριπλοπαντρεμένη. “Πώς να αποδείξω ότι δεν είχα παντρευτεί αφού ήμουν ήδη παντρεμένη με πολιτικό γάμο”, λέει και καταγγέλλει οτι έπρεπε αυτόματα βάσει νόμου κάποιο ληξιαρχικό έγγραφο να ακυρωθεί.

“Όποιος ξέρει το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και την ταυτότητα μπορεί να έρθει και να μου πει είμαι ο άντρας σου μπορεί να πάρει οτιδήποτε δικό μου στην ιδιοκτησία του”, ξεσπά η γυναίκα και υπενθυμίζει ότι αφού ήταν παντρεμένη με θρησκευτικό γάμο έπρεπε, εάν τηρείται ο νόμος να το δουν”.

“Η σκευωρία είναι εύκολο να λυθεί αλλά με βάζουν στη διαδικασία να χαλάσω χρήματα, να χαλάσω και την υγεία μου. Ο σύντροφός μου  είπε “αν είσαι καθαρή βγες στην τηλεόραση και πες τα”.

Τα στοιχεία έδειχναν ως τόπο κατοικίας την Αχαγιά, στην Πάτρα. Ο πρώτος γάμος, φαίνεται με διαφορά 15 ημερών από το δεύτερο και ακυρώθηκε επειδή ίσχυε ο πρώτος.

“Τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στο ανακριτικό από το 2015”

Η δικηγόρος Μαρία Αντώνογλου, διευκρινίζει ότι οι δύο  ληξιαρχικές πράξεις έχουν χρονική  διάρκεια ενός μήνα. Τον Ιούλιο του 2013 ο ένας και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου ο άλλος. Ακόμη όμως δεν έχουν ακυρωθεί  καθώς για να γίνει αυτεπάγγελτα από εισαγγελέα χρειάζεται να υπάρχουν πορίσματα από τη δικογραφία, σύμφωνα με τη δικηγόρο που εκτιμά ότι και ο ληξίαρχος, εφόσον έχουν κατασχεθεί τα έγγραφα έχει τη δυνατότητα ακύρωσης “αλλά δεν θα το πράξει όσο διερευνώνται ποινικές ευθύνες”.

Κάποιος θα μπρούσε να ασχοληθεί να δει ότι συζητάμε για άκυρη πράξη, προσθέτει η δικηγόρος και επικαλούμενη ανακριτικές πηγές αναφέρει ότι “από το 2013  κατασχέθηκαν βιβλία του δήμου μη συμπληρωμένα. Μόνο ηλεκτρονικά και άγνωστο με ποιά έγγραφα γινόταν η καταχώρηση”, τόνισε.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

www.ertnews.gr