Η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο E-Tattoo, μια συσκευή που αναμένεται να κάνει δυνατή τη μακροχρόνια παρακολούθηση και την αδιάλειπτη συλλογή δεδομένων από ασθενείς με νευρολογικές καταστάσεις όπως επιληψία, Αλτσχάιμερ και εγκεφαλικό επεισόδιο. Το Ε-tattoo αποτελείται από μια σειρά μικροσκοπικών ηλεκτροδίων και εμφυτεύεται κάτω από το τριχωτό της κεφαλής με τη βοήθεια μιας ρομποτικής συσκευής η οποία λειτουργεί όπως μια ραπτομηχανή.

Μόλις εμφυτευθεί, το Ε-tattoo «διαβάζει» τα νευρωνικά σήματα του εγκεφάλου σε πραγματικό χρόνο, χάρη σε μια συσκευή microEEG που «κουμπώνει» πίσω από το αυτί. Ο επεξεργαστής microEEG της Brain Scientific έχει το μέγεθος ενός γραμματοσήμου, αλλά η εταιρεία αναμένει να αναπτύξει μια ακόμη πιο συμπαγή έκδοση στο μέλλον.

Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να αποδειχθούν ανεκτίμητα για τους ερευνητές. Ο Μπάρουκ Γκόλντστιν, συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε στο «», ότι η τεχνολογία της Brain Scientific θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα είδος πλατφόρμας δεδομένων EEG για τους γιατρούς που θέλουν να μελετήσουν νευρολογικές συνθήκες ενός ασθενούς ή τους προγραμματιστές που αναπτύσσουν διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή. Η πλατφόρμα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εμπειριών εικονικής πραγματικότητας ή βιντεοπαιχνιδιών που ελέγχονται από νευρωνικά σήματα. Προς το παρόν όμως, η Brain Scientific εστιάζει στη μελέτη δεδομένων επιληπτικών κρίσεων.

Οι γιατροί αναρωτιούνται εδώ και πολύ καιρό αν ο εγκέφαλος εκπέμπει κάποιο είδος διακριτού νευρολογικού μοτίβου πριν μια επιληπτική κρίση. Πολλές ερευνητικές ομάδες έχουν μελετήσει το θέμα αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν ένα πρότυπο που θα μπορούσε να αφορά πολλούς ασθενείς. Ωστόσο, η Δρ Έριν Κόνραντ, νευρολόγος και ειδική στην επιληψία στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, δήλωσε στο «» ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει σπάσει τον κώδικα.

Ωστόσο, το e-tattoo της Brain Scientific μπορεί να δώσει πρόσβαση στους ερευνητές σε ένα μεγάλο αριθμό νευρολογικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και για μεγάλες χρονικές περιόδους, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε εργαστηριακό περιβάλλον.

«Προσπαθούμε να προβλέψουμε πότε μπορεί να συμβεί μια κρίση», δήλωσε ο Γκόλντστιν. «Είναι πάρα πολύ πρόωρο να πούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα, αλλά αυτοί είναι λίγο πολύ οι στόχοι μας: να προβλέψουμε πότε θα συμβεί μια κρίση επιληψίας, ώστε να μπορεί ο ασθενής να πάρει κάποιο φάρμακο για να την αποτρέψει».

Η εταιρεία ετοιμάζεται να ξεκινήσει σύντομα κλινικές δοκιμές για το e-tattoo.

 

ΠΗΓΗ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.ertnews.gr