Λόγω της ευκολίας χρήσης της, η οποία προς το παρόν είναι δωρεάν, η υπηρεσία έγινε viral στο Twitter, όπου οι χρήστες δίνουν κίνηση σε παλιές οικογενειακές φωτογραφίες, φωτογραφικά πορτρέτα διασημοτήτων, ακόμη και σε έργα ζωγραφικής.

Η υπηρεσία χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης “Deep Learning” – για να δώσει αυτομάτως κίνηση σε φωτογραφίες (σε αυτή την τεχνολογία ειδικεύεται η εταιρεία D-ID). Η κίνηση χαρακτηριστικών προσώπου και εκφράσεων που δίνεται είναι ομαλή και εξαιρετικά καλή. Καταβάλλεται, επίσης, προσπάθεια να δημιουργηθούν δεδομένα για να συμπληρωθούν τα “κενά” σε ό,τι βλέπει στις παλιές φωτογραφίες, γεννώντας μια παράξενη αίσθηση.

“Σε κάποιους αρέσει η υπηρεσία “Deep Nostalgia” και τη θεωρούν μαγική, ενώ άλλοι τη βρίσκουν τρομακτική και δεν τους αρέσει” είπαν από τη MyHeritage.

“Πράγματι, τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι αμφιλεγόμενα και είναι δύσκολο να μείνεις αδιάφορος μπροστά σε αυτή την τεχνολογία. Αυτή η υπηρεσία προσφέρεται για νοσταλγική χρήση, δηλαδή, για να ξαναφέρει στη ζωή τους αγαπημένους προγόνους μας”.

www.ertnews.gr