Πολιτική αντιπαράθεση για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί», .

Σε ανακοίνωσή του το αναφέρει – μεταξύ άλλων: «Ο κ. Τσίπρας αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή, υπό την απειλή της αυτοχειρίας».

«Παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα, προνομιακή μεταχείριση, όμως, και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», καταλήγει.

Το Κίνημα Αλλαγής τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει ένας στυγερός, κατά συρροή δολοφόνος, αμετανόητος τρομοκράτης, να γίνει δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας.

Το ΜέΡΑ 25 ανέφερε ότι συμμετείχε στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο για το αυτονόητο, όπως επισήμανε, σε μια Δημοκρατία, διακύβευμα: «να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας». Ζήτησε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το μπαράζ επιθέσεων από αλληλέγγυους. Στα Χανιά στόχος έγινε το σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη, όπου άγνωστοι εκτόξευσαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.