Ο Θ. Κρομμύδας μίλησε στην ΕΡΤ για σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη

Η Σοφία Μπεκατώρου, η χρυσή Ολυμπιονίκης που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τη δική της πρώτη καταγγελία «ανοίγοντας τον δρόμο» για το ελληνικό «#MeToo», μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προσπάθειά της «να τερματίσει τα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας».

«Δεν περίμενα ότι η έκθεση θα ήταν τόσο μεγάλη. Από την άλλη, πραγματικά χαίρομαι γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι μίλησαν ανοιχτά για την παρενόχληση που δέχθηκαν, για την κακοποίηση που υπέστησαν και πήγαν στις αρχές» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η καταγγελία του Θάνου Κρομμύδα

Έχοντας μόλις αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή, ο Θάνος Κρομμύδας πέρασε από επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού. Λίγες μέρες μετά, ο πρόεδρος της επιτροπής και πολύ γνωστός σκηνοθέτης του Εθνικού, φέρεται να κάλεσε τον νεαρό ηθοποιό, με την πρόφαση ότι τον ήθελε για δουλειά. Ανυποψίαστος για το τι θα ακολουθούσε, πήγε σπίτι του.

«Μου είπε ότι θα μου δώσει τη δουλειά αλλά εμείς οι δύο θα αναπτύξουμε μια διαπροσωπική σχέση και εκεί τον ρώτησα τι εννοεί και μου είπε ότι το 90% των ερωτήσεων που δέχεται είναι αν θα είναι ο ενεργητικός ή ο παθητικός και στη σχέση που θα αναπτύξουμε, εγώ θα είμαι ο ενεργητικός και εκείνος ο παθητικός. 3.06 Φοβήθηκα ότι αν του εκφράσω τα συναισθήματά μου όπως ήταν εκείνη την ώρα, αυτός ο άνθρωπος θα μου έκλεινε πόρτες και οποιαδήποτε πιθανότητα καριέρας θα μπορούσα να είχα μελλοντικά και για αυτό του αρνήθηκα όσο πιο ευγενικά μπορούσα» είπε ο Θάνος Κρομμύδας.

Παρά την άρνηση του νεαρού ηθοποιού, ο γνωστός σκηνοθέτης επέμεινε, προσπαθώντας να τον πείσει ότι ο χώρος έτσι έτσι λειτουργεί.

«Προσπάθησε να με πείσει λέγοντας ότι όλοι το ίδιο πράγμα κάνουν στον χώρο και πώς θα προχωρήσω με τέτοιο μυαλό. Μου είπε ότι για να με γνωρίσει σε άλλους σκηνοθέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαι δικός του, ότι έτσι θα με προστάτευε από τους υπόλοιπους σκηνοθέτες που θα ήθελαν να με ρίξουν στο κρεββάτι. Ξανά αρνήθηκα προφανώς» ανέφερε ο Θ. Κρομμύδας.

Όταν εμπιστεύτηκε το περιστατικό σε έναν δάσκαλό του, φέρεται να του είπε πως είναι γνωστό ότι ο σκηνοθέτης την «πέφτει» σε πολλά παιδιά.

Ο Θάνος Κρομμύδας έφυγε για το εξωτερικό. Πέρασε σε μία από τις μεγαλύτερες σχολές της Αμερικής, ενώ εργάστηκε και στο Χόλυγουντ.

Έχει προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία για τον σκηνοθέτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη