Εκτιμήσεις για άνοιγμα της αγοράς μέσα Μαρτίου

Στην αναμονή πέρασε η αγορά με την ανακοίνωση χθες της στην Αττική τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου, ενώ στο κόκκινο μπήκαν από σήμερα και οι Περιφερειακές ενότητες, Λευκάδας (πλην Μεγανησίου), Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου, Κορινθίας, ο Δήμος Άρτας, Διδυμότειχου, και ο Δήμος Λοκρών και Αμφιλοχίας. Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ωστόσο ότι το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς θα μπορούσε να ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ το μήνυμα ότι οι κόποι μας δεν είναι μάταιοι απηύθυνε μέσω της ΕΡΤ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Με τους εμβολιασμούς συν τους αναρρώσαντες μέσα στο διάστημα ενός μήνα θα έχουμε το 20% το πληθυσμού με ανοσία, κάτι όπως που γνωρίζουμε από την ισραηλινή εμπειρία θα αλλάξει το τοπίο, είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Την 16η Μαρτίου πρόκρινε ως μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο Μέγκα κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε και στην οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “το διαθέσιμο ποσό είναι πεπερασμένο και με αυτό θα πορευτούμε”, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα πως δε θα χρειαστεί να τεντωθεί άλλο το σκοινί της οικονομίας με πρόσθετες παρατάσεις.

Και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας που μίλησε στον Σκάι έκανε λόγο για άνοιγμα της αγοράς στα μέσα Μαρτίου συμπληρώνοντας ότι το φετινό Πάσχα δε θα έχει καμία σχέση με το περυσινό.

«Είμαστε κοντά στο τέλος ενός πρωτοφανούς δράματος. Νομίζω ότι αν προχωρήσουμε όπως είναι το πρόγραμμά μας για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι επιταχύνονται πολύ από τις 15 Μαρτίου και μετά και ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο. Το πόσο κανονικό θα είναι, θα το δούμε στην πορεία, αλλά σίγουρα δε θα έχει καμία σχέση με την κλειστή κατάσταση που βιώσαμε πέρσι», σημείωσε.