Το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια αυξήθηκε όπως και τα ενεργά κρούσματα τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων  Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Μιλώντας για την Αττική είπε ότι υπάρχει αύξηση στον Πειραιά και τον δυτικό τομέα  ενώ σχετικά με τους νοσηλευόμενους είπε ότι ο ένας στους τρεις είναι μέσης ηλικίας 45-65 ετών

Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ακόμα ότι στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρα έχουμε πολλές εξάρσεις κι “έτσι δεν μπορεί να σβήσει η φωτιά”.

Υπογράμμισε ότι δεν παρατηρήθηκε η μείωση του φορτίου που περιμέναμε στην Αττική και ότι σε αυτό συμβάλλει πολύ και η επικράτηση των μεταλλαγμένων στελεχών που μεταδίδονται πιο εύκολα.  Παντού ο κόσμος έχει κουραστεί, είπε κι επισήμανε τη σημασία της εξεύρεσης έξυπνων λύσεων προστασίας μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία της κοινότητας.

Έκανε αναφορά στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το 1ο κρούσμα στη χώρα μας και μίλησε για το ζωντανό παράδειγμα του Ισραήλ που δίνει ελπίδα και προοπτική.

Επίσης, είπε  ότι στο  Αττικόν μπήκαν αυτό το διάστημα υπερήλικες που νόσησαν ελαφρά προφανώς λόγω του εμβολίου που είχαν κάνει και πρόσθεσε ότι στη χώρα μας ένας στους δυο υπερήλικες έχουν πάρει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Τέλος, έκανε έκκληση να ξανασκεφτούν το θέμα του εμβολιασμού οι διστακτικοί.