Οι συνήγοροι του Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος ήδη έχουν καταθέσει καταγγελία του εντολέα τους στο ΣΕΗ, ενώ αύριο το πρωί θα βρεθούν στην εισαγγελία της Αθήνας για να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Ήταν 6 Φεβρουαρίου όταν δημοσιεύθηκε η συνέντευξη του Νίκου Σ., που περιέγραψε την εμπειρία που είχε στα 19 του, όταν και ήθελε να ασχοληθεί με τον κόσμο του θεάτρου. Στην σοκαριστική περιγραφή του, αναφέρει ότι το 2005 βίωσε μία εφιαλτική βραδιά στην οποία πηγαίνοντας να απαγγείλει τον πρώτο του θεατρικό μονόλογο στο σπίτι ενός «κοινωνικά διακεκριμένου και γνωστού σκηνοθέτη» βρέθηκε να κακοποιείται σεξουαλικά.

Η επαφή του με τον σκηνοθέτη έγινε έπειτα από αναφορά της θείας του στην λαχτάρα και την αγάπη του ανιψιού της για το θέατρο. Σε τυχαία συνάντησή της με τον σκηνοθέτη, φέρεται να του είχε αναφέρει το όνειρο του ανιψιού της να δώσει εξετάσεις και να περάσει στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δίνοντας τα στοιχεία του. Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, ο σκηνοθέτης επικοινώνησε μαζί του, συναντήθηκαν, του έδωσε τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς και του ζήτησε να αποστηθίσει τον τελευταίο μονόλογο του «Τομ».

Στη συνέχεια, έλαβε τηλεφώνημα να πάει στο σπίτι του σκηνοθέτη για να απαγγείλει τον μονόλογο τον οποίο είχε μάθει. «Πήγα στο σπίτι του και χτύπησα το κουδούνι, περιμένοντας να μου ανοίξει ο ίδιος. Μου άνοιξε, όμως, ένα νέο παιδί σε ηλικία, λίγο μεγαλύτερος από εμένα. Ξαφνιάστηκα και μ’ έπιασε μεγαλύτερο άγχος απ’ ό,τι ήδη είχα, γνωρίζοντας ότι δεν θα έλεγα το μονόλογο μόνο μπροστά σ’ ένα σπουδαίο σκηνοθέτη. Τώρα θα είχα και κοινό… “Που είναι ο τάδε;” ρωτάω με συστολή. Μου λέει “είναι στο μπάνιο, θα έρθει. Πέρασε”. Μπήκα, καθίσαμε στον καναπέ, μιλήσαμε κανά 5λεπτο και περιμέναμε το σκηνοθέτη. Και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μας ημίγυμνος, φορώντας μόνο μία πετσέτα. Ξαφνιάστηκα» λέει στη συνεύντεξη του.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει, ο σκηνοθέτης άρχισε να τον ρωτά για την ερωτική του ζωή και στη συνέχεια του ζήτησε «αυταρχικά» -όπως πειργάφει- να κάνει στοματικό έρωτα. «Το έκανα κι ένιωθα, κοιτάζοντας το παιδί, ότι κι αυτός δεν αισθανόταν άνετα, είχε μία εξίσου τεράστια αμηχανία με μένα. Το παιδί αυτό ήταν ευγενικό μαζί μου, ενώ ο άλλος, ο σκηνοθέτης, ήταν “αυτοκρατορικός”, σαδιστικά αυταρχικός. Μετά μου ζήτησε να κάνω στοματικό έρωτα και στον ίδιο», λέει ο Νίκος Σ. που στη συνέχεια καταγγέλλει ότι υπέστη βιασμό με σιδερένιο αντικείμενο.

Το τρίτο πρόσωπο
Ο Νίκος Σ. θα πει στη συνέντευξή του ότι ένας από τους λόγους που θέλησε να μιλήσει ήταν το τρίτο πρόσωπο που υπήρχε στο σπίτι εκείνη τη νύχτα. «Δεν μπορώ να πω ψέματα ότι εκείνο το βράδυ ήμασταν μόνον εγώ κι ο σκηνοθέτης. Υπήρχε κι ένα άλλο άτομο εκεί, που μπορεί να θεωρείται θύτης, αλλά για μένα, στην ηλικία που ήταν, ήταν κι αυτός θύμα» είπε ο Νίκος Σ. στη συνέντευξή του.

Ωστόσο, στο πρόσωπο εκείνου του αγοριού που ο Νίκος Σ. είδε ένα ακόημ θύμα του σκηνοθέτη, ο Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε τον δικό του κακοποιητή. «Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο. Προχώρησα σε μήνυση και ήδη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν το έκανα για να προβληθώ. Νιώθω ότι πλέον πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Είμαι 38 τώρα και ακόμα φοβάμαι», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Άνθης.

Για την τελευταία υπόθεση έχει υποβληθεί μήνυση που βρίσκεται στην προανάκριση και αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελέα.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.