Το εμβόλιο της Pfizer έκανε ο Αυστραλός πρωθυπουργός

Αυστραλία/ Ανταπόκριση Έμμα Παπαεμμανουήλ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, έκανε σήμερα το εμβόλιο Pfizer, μια μέρα νωρίτερα από την επίσημη έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού σε όλη την χώρα.

Ήταν ο 12ος και τελευταίος σε μια ομάδα ανθρώπων που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του COVID 19 στην Αυστραλία, προκειμένου να δώσει το παράδειγμα και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο κ. Morrison είπε ότι οι σημερινοί εμβολιασμοί αποτελούν «αυλαία» για την επίσημη έναρξη της διάθεσης του εμβολίου τη Δευτέρα 22/2 και δήλωσε ότι το εμβόλιο: «Είναι ασφαλές, είναι σημαντικό και πρέπει να ξεκινήσουμε με εκείνους που είναι οι πιο ευάλωτοι και όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή».

Πρώτη στην Αυστραλία έκανε το εμβόλιο η Jane Malysiak, 85 ετών. Η κα Malysiak, γεννημένη στην Πολωνία, μεταφέρθηκε στη Γερμανία όταν ήταν τριών ετών και μετακόμισε στην Αυστραλία με τη μητέρα της όταν ήταν 13 ετών.

Ο κ. Morrison, που φόραγε μάσκα με την σημαία της Αυστραλίας, ήταν στο πλευρό της την ώρα που εκείνη δήλωνε ότι χαίρεται πολύ που κάνει το εμβόλιο.

Ακολούθησαν και άλλοι ηλικιωμένοι, νοσοκόμες και εργαζόμενοι πρώτης γραμμής. Η Αυστραλία έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής τα εμβόλια της Pfizer και της Astrazeneca.