Παραίτηση της Λ. Μενδώνη ζητούν τα μέλη του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

0
45

Τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη τις αποκαλύψεις που αφορούν τον τέως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Δημήτρη Λιγνάδη, εξέφρασαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στην κοινή τους δήλωση τονίζουν χαρακτηριστικά: «Υπό το σκότος των πρόσφατων εξελίξεων στον χώρο του Πολιτισμού και επειδή η ευθιξία, η φιλοτιμία και η υπευθυνότητα είναι αρετές που πρέπει να διαθέτουν όχι μόνο οι άρχοντες αλλά και οι υπηρετούντες τους άρχοντες, επιθυμούμε, με την  παρούσα δήλωση, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την πρωτοφανή υπόθεση των αποκαλύψεων που αφορούν τον τέως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, αποποιούμενη με τόση επιτηδευμένη ελαφρότητα τις προσωπικές της ευθύνες και αδυνατώντας ν’ ανταποκριθεί στον ρόλο της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θεωρούμε αυτονόητο, παίρνοντας υπόψη μας και μία σειρά απαράδεκτους χειρισμούς της κατά την πολιτεία της, ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση παραίτησή της».

Και συνεχίζουν λέγοντας: «Οι υπογράφοντες θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας έως τις 2 Μαΐου 2021, οπότε λήγει η θητεία μας, καθώς οι σκέψεις για ομαδική παραίτησή μας  σε ένδειξη διαμαρτυρίας υποχώρησαν αμαχητί, μπροστά στη συναίσθηση του χρέους που έχουμε αναλάβει απέναντι στον πολιτισμό, τον κινηματογράφο, το Φεστιβάλ, στο κοινό του και, κυρίως, στο προσωπικό του και στην εξαιρετική ηγεσία του, ιδίως τώρα που επίκειται η έναρξη ενός ακόμα πολλά υποσχόμενου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ».

Τα μέλη του Δ. Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Γιώργος Αρβανίτης (Πρόεδρος)

Αχιλλέας Κυριακίδης (Αντιπρόεδρος)

Σπύρος Βούγιας

Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ

Αλεξάνδρα Κατσαρού

Γιώργος Τούλας

Γιώργος Χριστιανάκης

 

ΠΗΓΗ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ