Κρίσιμο 15θήμερο για το lockdown – Εμβολιάστηκαν όσοι δεν μπόρεσαν λόγω κακοκαιρίας

0
17

Οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες για να δούμε αν θα αρθεί το lock down στην Αττική, όπου αυτή τη στιγμή που μιλάμε το 84% των ΜΕΘ είναι κατειλημμένες. Για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ έχει επιστρατευθεί ο ιδιωτικός τομέας.

Κρίσιμοι δείκτες για την άρση του lockdown είναι η πορεία των κρουσμάτων, ο ρυθμός μεταδοτικότητας και η πληρότητα στις ΜΕΘ. Σε υψηλά ποσοστά η ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή σε απλές κλίνες των δημόσιων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου νοσηλεύονται 922 ασθενείς, και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 213 (τρεις). Σε εφαρμογή τίθεται το επιχειρησιακό σχέδιο για αύξηση των διαθέσιμων κλινών, με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα διαθέσουν 101(ένα) κρεβάτια εντατικής θεραπείας για νοσηλεία non covid ασθενών, ώστε να αποσυμφορηθούν οι ΜΕΘ του δημοσίου, που νοσηλεύουν ασθενείς με covid.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου βρέθηκε νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας, που δήλωσε: «Εμβολιάζουμε τους συμπολίτες μας που έχασαν τα ραντεβού λόγω της κακοκαιρίας. Οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμένους σήμερα».

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Πηγή: EΡΤ