Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις κακοποίησης

0
22

Καταιγιστικές εξελίξεις προδιαγράφονται στην υπόθεση με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τον οποίο κατονόμασε την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού.

Ήδη σε βάρος του έχουν υποβληθεί 3 μηνύσεις, ενώ άμεσες εκτιμάται πως θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης μετά τη σημαντική κατάθεση που έλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, πιθανότατα από γυναίκα, η οποία φέρεται να γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα, χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Το θέμα έχει πάρει και πολιτικές προεκτάσεις, πυροδοτώντας σκληρή αντιπαράθεση.

Η υπουργός Πολιτισμού κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η κα. Μενδώνη κατηγόρησε τον κ.Λιγνάδη ότι την εξαπάτησε και τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο», ενώ για τις κατηγορίες εναντίον της περί συγκάλυψης, τόνισε ότι δεν ήξερε τίποτα για την υπόθεση, σημειώνοντας ότι ο καταγγελλόμενος είχε μία σχεδόν αδιάλειπτη σχέση με το Εθνικό Θέατρο από το 1986 και μετά.

Τα αρμόδια θεσμικά όργανα θα κρίνουν αν είμαι επικίνδυνος, δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ.Λιγνάδης.

Στις ζοφερές αποκαλύψεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή 19/2, λέγοντας: «Κάποιοι έσπασαν τη σιωπή τους και ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης, και ζήτησε τη μέγιστη δυνατή πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Για συγκάλυψη της υπόθεσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η υποκρισία έχει τα όριά της.

Είναι χυδαία η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του θέματος από τον κ.Τσίπρα, απάντησε το Μαξίμου.

Ευθύνες στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού καταλόγισαν επίσης ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση – Ανοίγει η αυλαία των καταθέσεων (video)