«Κοκκινίζει» ο Δήμος Ηρακλείου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της covid-19, αλλά και των κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή. Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από το Σάββατο στις 6 το πρωί και θα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου.

Στο «κόκκινο» (επίπεδο αυξημένης επιτήρησης) παραμένει και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα στο Λασίθι το οποίο έχει αυτή τη στιγμή 17 ενεργά κρούσματα και έτσι βγήκε από το «κόκκινο» ο δήμος Αγίου Νικολάου. Τα ενεργά κρούσματα στο Ηράκλειο είναι 72, ενώ στις 9 Φεβρουαρίου ήταν 54.

Σήμερα εντοπίστηκαν 45 νέα κρούσματα στην Κρήτη, με τα 23 να είναι στο Ηράκλειο, 18 στο Ρέθυμνο, 3 στα Χανιά και ένα στο Λασίθι. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης που εντοπίστηκαν στην Κρήτη, ο αριθμός τους έφτασε στα 39, σε σύνολο 43 που εξετάστηκαν ως σύνολο. Συνολικά, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της μετάλλαξης του ιού στη χώρα, στην Κρήτη έχουν εντοπιστεί 76 τέτοια κρούσματα.

Τα μέτρα ισχύουν από το Σάββατο στις 6 το πρωί μέχρι και τη Δευτέρα 1 Μαρτίου είναι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

-Τηλεκπαίδευση για τα Λύκεια.

-Πραγματοποίηση Θείων Λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα.

-Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

-Κλειστά όλα τα καταστήματα τις Κυριακές.