Μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση – Ανοίγει η αυλαία των καταθέσεων

0
28

Μια ακόμη μήνυση σε βάρος γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη για το αδίκημα του βιασμού κατατέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Το έγκλημα που καταγγέλλεται αφορά βιασμό 14χρονου, έχει τελεστεί, σύμφωνα με τον μηνυτή το 2010 και ως κακούργημα δεν έχει παραγραφεί.

Από την επομένη εβδομάδα λοιπόν και μετά τις μηνύσεις που κατατέθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση, ανοίγει η αυλαία των καταθέσεων.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης φέρεται να προσέγγισε το 14χρονο τότε παιδί στην πλατεία του Μεταξουργείου, όπου βρισκόταν με τους φίλους του. Του υποσχέθηκε να το βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο σύμφωνα με τη μήνυση του νεαρού που σήμερα είναι 25 χρόνων.

Ο 25χρονος καταγγέλλει: «Μας πλησίασε λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μ` έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών».

Σύμφωνα με τη μήνυση ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός δεχόταν και άλλους ανήλικους στο σπίτι του εκεί που όπως υποστηρίζει ο γνωστός σκηνοθέτης τον βίασε.

Ένα από τα θύματα βιασμού αναφέρει: «Είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και με άλλα παιδιά, όπου συνέχιζε να μας λέει ότι θα μας αναδείξει. Εκεί στο διαμέρισμά του με θέα την Ακρόπολη με βίασε. Προσπαθούσα να αντισταθώ. Τον έβριζα. Μ` έδιωξε. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα. Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β` Γυμνασίου».

Η νέα μήνυση που αφορά αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος μη παραγεγραμμένο, λύνει τα χέρια της δικαιοσύνης και αφήνει α

O Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου, αναφέρει: «Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα και να κινήσει κατά προτεραιότητα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη για το κοινωνικό σύνολο».

Καταγγελίες σε βάθος χρόνων

Οι καταγγελίες εκτείνονται σε βάθος 22 χρόνων, με θύματα νέους ηθοποιούς, ανήλικα παιδιά, μαθητές και πρόσφυγες. Χαρακτηρίζουν τον γνωστό σκηνοθέτη ως άνθρωπο χειριστικό, που χρησιμοποιούσε την ίδια μέθοδο για να πλησιάζει τα θύματά του και έχανε το ενδιαφέρον του όταν αυτά ενηλικιώνονταν.

«Το μόνο που ζητώ είναι Δικαιοσύνη», ανήρτησε στο facebook ο 40χρονος Βασίλης, που τον κατηγορεί για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση επί τέσσερα χρόνια, όταν ήταν μόλις 15 ετών.

Ο Βασίλης, Θύμα βιασμού , δηλώνει: «Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή και θέλω δικαιοσύνη. Σας άφησα την ψυχή μου και τα όπλα να πολεμήσουμε. Σας ευχαριστώ για όλη αυτήν την υποστήριξη».

Μπορεί να διατηρεί φιλική σχέση με τουλάχιστον δυο από τους καταγγελλόμενους, όμως δεν υπήρξε μάρτυρας κακοποιητικής συμπεριφοράς τονίζει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που μιλώντας στο mega, είπε: «Είμαι φίλος και έχω υπάρξει στενός συνεργάτης με παραπάνω από ένα από τα πρόσωπα που καταγγέλλονται, σας ξαναλέω ότι οι πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα γίνονται εν κρυπτό».

Η αυλαία των καταθέσεων για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης άνοιξε από την εισαγγελία πρωτοδικών. Πρώτος μάρτυρας έχει κληθεί να καταθέσει με τη θεσμική του ιδιότητα ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Η κατάθεση μίας γυναίκας το μεσημέρι, με άκρα μυστικότητα στον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα, χαρακτηρίζεται ως κομβική για την εξέλιξη της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό σε βάρος του οποίου έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής δύο μηνύσεις ενώ υπάρχει και μία καταγγελία.

Η άγνωστη μέχρι στιγμής μάρτυρας έφτασε στην εισαγγελία συνοδευόμενη από τη δικηγόρο ενός εκ των φερόμενων θυμάτων του σκηνοθέτη. Η δικηγόρος μάλιστα έχει μιλήσει για δύο ακόμη περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης τα οποία δεν έχουν παραγραφεί καθώς συνέβησαν μέσα στην προηγούμενη 7ετία.

Το σίγουρο είναι ότι η σημερινή μήνυση από τον 25χρονο σήμερα άνδρα για βιασμό του από τον γνωστό σκηνοθέτη θα δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις. Η πράξη του βιασμού είναι κακούργημα, δεν έχει παραγραφεί και είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενη…συνεπώς το επόμενο αναμενόμενο βήμα είναι η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του σκηνοθέτη και σύμφωνα με νομικές πηγές είναι θέμα ωρών.

Θα ακολουθεί πιθανότατα το μοντέλο Μπεκατώρου καθώς μετά την καταγγελία της ίδιας για βιασμό νεαρής αθλήτριας από τον προπονητή της όταν ήταν ανήλικη αλλά και την κατάθεση της ίδιας της αθλήτριας, μέσα σε λίγες ώρες βγήκε ένταλμα και ο προπονητής συνελήφθη στη Σάμο.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη, Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ