Κορονοϊός: Σε καθολικό lockdown ο Δήμος Ευόσμου-Κορδελιού

0
16

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα των κόκκινων περιοχών, θα ακολουθήσει από αύριο Σάββατο 20/2/2021 στις 6 το πρωί έως και την 1η Μαρτίου, ο Δήμος ΕυόσμουΚορδελιού Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς. «Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσεται από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι και την 1η Μαρτίου ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης», είπε συγκεκριμένα.

Η απόφαση για την επιβολή σκληρότερου lockdown ελήφθη, λόγω της ανησυχίας των ειδικών για τη διασπορά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, στον συγκεκριμένο Δήμο.

Τα 2/3 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της εν λόγω μετάλλαξης, έχουν βρεθεί να σχετίζονται με συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου και ιδιαίτερα με τη δημοτική ενότητα Ευόσμου.

Ο Υπουργός, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να τηρούν  κατά γράμμα τα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά της συγκεκριμένης, εξαιρετικά επικίνδυνης, όπως τόνισε, μετάλλαξης.

Αυτό που απασχολεί κυρίως τους λοιμωξιολόγους είναι το γεγονός ότι η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, σε αντίθεση με το βρετανικό στέλεχος, επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο το πρωί στον συγκεκριμένο Δήμο είναι τα εξής:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

2. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 μ.μ έως τις 05:00 π.μ.

3. Τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες τόσο της πρωτοβάθμιας όσο  και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής, καθώς και αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.