Για άλλη μια μέρα συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στην Αττική, στον απόηχο της κακοκαιρίας που βύθισε στο σκοτάδι 70.000 νοικοκυριά από τα οποία 3.500 στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ. Στέφανο, Κρυονέρι, ‘Ανοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, παραμένουν χωρίς ρεύμα για 5ο 24ωρο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ακόμη ότι η κακικαιρία που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η Σοφία Δήμτσα διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ μέσα στην νύχτα είχε αποκατασταθεί η παροχή σε 3.000 νοικοκυριά ωστόσο έπεσε μια άλλη γραμμή χαμηλής τάσης και άλλα 500 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Οσο προχωρά η αποκατάσταση του δικτύου αυτό θα συμβαίνει μεμονωμένα σε γραμμές χαμηλής τάσης, προειδοποίησε και πρόσθεσε πως αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση του μεγάλου όγκου των ζημιών. Η ίδια εξήγησε πως δεν μιλάμε για κλαδιά αλλά για ολόκληρους κορμούς, περισσότερους από 1200, που ξεριζώθηκαν και προκάλεσαν τις ζημιές σε σημεία του δικτύου. «Δεν μιλάμε δηλαδή για το ποιος έπρεπε να είχε κλαδέψει για τα δέντρα, αλλά για εκρίζωση των δέντρων. Δεν έχει να κάνει με την παλαιότητα του δικτύου», σημείωσε αναγνωρίζοντας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ πέρασε μια δεκαετία αποεπενδυσης. «Χρειάζονται επενδύσεις, αλλά τώρα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται η τάση», είπε.

Είπε επίσης πως τα συνεργεία ενισχύονται σήμερα με άλλα 150 άτομα από την επαρχία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο επικεφαλής των επιχειρήσεων αποκατάστασης στη γραμμή της Δροσιάς, κ. Νεκτάριος Μιλίγκος, είπε πως τα προβλήματα ηλετροδότησης εκεί θα έχουν λυθεί μέχρι το απόγευμα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις μειώσεις στους λογαριασμούς που ανακοινώθηκαν χθες ως μια έμπρακτη συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Όλα αυτά με φόντο το ένα απίστευτο γαϊτανάκι σχετικά με το ποιος έχει την αρμοδιότητα για την κοπή και το κλάδεμα των δέντρων, που προκάλεσαν τα σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Δήμοι, δασαρχείο και ΔΕΔΔΗΕ επιρρίπτουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.