Αισιόδοξο μήνυμα για ένα σχεδόν κανονικό καλοκαίρι εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, o υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Επεσήμανε επίσης, ότι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας – Βρετανίας, προκειμένου να ανοίξουν τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών, και στο τραπέζι βρίσκεται το θέμα των διαβατηρίων εμβολιασμού.

Ο κ. Θεοχάρης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών. «Το πρόγραμμα εμβολιασμών, προχωρά», όπως είπε, «με ταχείς ρυθμούς και στις δύο χώρες και θα περιορίσει τη διασπορά του ιού το καλοκαίρι». Μάλιστα όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Μπορεί να έχουμε ένα σχεδόν κανονικό καλοκαίρι»

«Η ανάγκη για τεστ μπορεί να περιοριστεί από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού«, επισήμανε και πρόσθεσε πως «όσοι εμβολιαστούν δεν θα χρειάζεται να επαναλαμβάνουν το τεστ» άρα θα μπορούν να ταξιδεύουν πολύ πιο εύκολα. «Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προχωρούν ένα βήμα μπροστά και όχι ένα βήμα πίσω» σημείωσε και εξήγησε πως «οι ταξιδιώτες θα μπορεί και μετά από ένα αρνητικό τεστ να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταδώσουν, κάτι που δεν συμβαίνει εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί».

Πηγή: ΕΡΤ