Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συνεδριάζει στις 10 το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί, στη διάρκεια της εισήγησής του, στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν ακόμα οι κάτοικοι περιοχών στα βόρεια προάστια της Αθήνας, με την κυβέρνηση να στρέφει την προσοχή της στην ολοκλήρωση της αποκατάστασης των πληγών της «Μήδειας».

Στελέχη, πάντως, επισημαίνουν πως τίθεται ζήτημα αποσαφήνισης αρμοδιοτήτων, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, όμως, όπως σχολιάζουν, σε αυτήν τη φάση προέχει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και σε κάποιες περιπτώσεις της υδροδότησης στα νοικοκυριά.

Στη διάρκεια της εισήγησής του προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα εκπέμψει μηνύματα αισιοδοξίας για το μέτωπο της πανδημίας. Η στρατηγική, που συμπυκνώνεται στη φράση «συνεχίζουμε την άμυνα, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα και την ίδια ώρα εντείνουμε την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία” » βρίσκεται εξακολουθητικά στην προμετωπίδα των κυβερνητικών παρεμβάσεων, με τους εμβολιασμούς να σπάνε το φράγμα των 600.000 από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι χθες, με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης να είναι στο 5,71%.