Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες μέρες και όλοι οι πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα, ημερομηνία και εμβολιαστικό κέντρο, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση για την covid-19.

Ο κ. Θεμιστοκλέους Όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα 22/2 ως Παρασκευή 26/2 στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που ήταν το αρχικό ραντεβού.

Οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό 3 μέρες πριν από το νέο τους ραντεβού.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της HELEXPO στο Μαρούσι. Και τα ραντεβού αυτά θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα 22/2 ως Παρασκευή 26/2 και πάλι με την ίδια διαδικασία, οι πολίτες δηλαδή θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τρεις μέρες πριν το ραντεβού.

Για την τρίτη ομάδα που αφορά ηλικιακές κατηγορίες 75 και άνω, και άλλες κατηγορίες όπως υγειονομικοί, έχει γίνει μέριμνα ώστε όλα τα ραντεβού που δεν έγιναν να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21/2.

Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο που θα γίνει το ραντεβού τους

Η διαφορά αυτής της ομάδας από τις άλλες, επισήμανε ο κ. Θεμιστοκλέοους είναι ότι η πλειονότητα των ραντεβού αυτών αφορά δεύτερες δόσεις και έγινε μεγάλη προσπάθεια να λειτουργήσουν Κυριακή, που συνήθως δεν γίνονται εμβολιασμοί, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλη απόκλιση από την ημερομηνία που έγινε ο πρώτος εμβολιασμός.