Να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τις επόμενες ημέρες αποφάσισαν αρκετοί γονείς του δημοτικού σχολείου Αργυράδων και Πετριτή μετά την εμφάνιση κρουσμάτων της νόσου covid 19 στο Λύκειο των Αργυράδων.

Οι γονείς επισημαίνουν το γεγονός ότι τα παιδιά του δημοτικού και του Γυμνασίου- Λυκείου μεταφέρονται με τα ίδια λεωφορεία και ζητούν «να γίνουν άμεσα τεστ στην περιοχή προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων στην τοπική κοινότητα».

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία παρά μόνο αν υπάρχουν 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χρ. Άνθης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αν λείψει πάνω από το 50% των μαθητών τότε θα ακολουθηθεί άλλη διαδικασία».

Ο κος Άνθης επεσήμανε ότι «οι γονείς είναι υπεύθυνοι των πράξεων τους και εκείνοι αποφασίζουν για το καλό των παιδιών τους». Παράλληλα τόνισε ότι «υπάρχει πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών καθώς με το ίδιο λεωφορείο μεταφέρονται τα παιδιά του δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει θέμα μετάδοσης του υιού κάτω από αυτές τις συνθήκες». Ο κος Άνθης είπε ακόμα ότι έχει αιτηθεί στην περιφέρεια την μεταφορά των μαθητών, κάτω από την παρούσα συνθήκη, με διαφορετικά λεωφορεία και το αίτημα αυτό θα επαναφέρει και αύριο προκειμένου οι αρμόδιοι να βρουν άμεσα λύση.