Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας έκαναν να αντιδράσουμε άμεσα για τον εμβολιασμό τόνισε ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Ανέφερε ότι προτάσσοντας την ασφάλεια αναβάλλαμε τα ραντεβού που αφορούσαν την πρώτη δόση αλλά και τη δεύτερη δόση ενώ υπάρχει μέριμνα για τον άμεσο επαναπρογραμματισμό τους με μήνυμα για  την ημέρα και ώρα εμβολιασμού.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι για να μην χαθούν οι δόσεις των εμβολίων από ραντεβού που αναβλήθηκαν με την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων δόθηκαν πάνω από 450 δόσεις σε εργαζόμενους και τρόφιμους στις φυλακές Κορυδαλλού, 200 στην Αμυγδαλέζα ενώ εμβολιάσθηκαν ένστολοι και στρατιωτικοί. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κρατικη μηχανή λειτούργησε για να μη χαθούν υπερπολύτιμες δόσεις.

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είπε ότι παρατηρειται αύξηση κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές, αλλα σε μεγάλες περιφέρειες υπάρχει σταθεροποιηση κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν. Για τις MEΘ Covid είπε ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 110 κενές.